• Zeventiende eeuwse preekstoel in de Grote kerk van Scherpenzeel

    Pieter Verrips

Marktconcert in Grote kerk Scherpenzeel

16-07-2017, 07:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 juli 2017, 10:00 tot 13:00

Locatie:

Kerkplein 191, Scherpenzeel
Grote kerk
Scherpenzeel

De Grote kerk in het centrum van Scherpenzeel is ook deze zomer elke woensdagmorgen vanaf 10 uur open voor bezoekers. Om 12.00 uur is er elke week een marktconcert.

De beeldbepalende, monumentale kerk is niet alleen van buiten het bezichtigen waard. Ook binnen is er veel moois te zien, dat een bezoek aan het gebouw zeker de moeite waard maakt. Daarnaast is het een heerlijke plek om tot rust te komen en in stilte te mediteren.

De vijf gebrandschilderde ramen zijn de blikvangers voor elke bezoeker, maar er is meer te zien. De preekstoel met koperen lezenaar stamt uit de zeventiende eeuw en is daarmee het oudste grote object dat in de kerk staat. Toch zijn er ook nog middeleeuwse resten in de kerk te vinden, zij het minder opvallend en veel kleiner dan de preekstoel.

Elke woensdag zijn vanaf 10 uur gastvrouwen en gastheren beschikbaar om u te vertellen over deze kerk.

Om 12 uur, na het luiden van de papklok, is er een marktconcert van ruim een half uur. Op woensdag 19 juli speelt Pieter Verrips (orgel) samen met zijn vrouw Els (fluit). Er zal muziek klinken van Bach, Buxtehude, Krebs, Hindemith en Bastiaans. Voorafgaand aan het concert geeft Pieter een toelichting op het programma. Hij zal vertellen welke relatie de andere componisten hadden met de grote componist J.S. Bach.