Lokaal lezersnieuws

Leerlingen Ons Genoegen brengen publiek in zomerse sferen

Leerlingen van Ons Genoegen hebben op vrijdag 22 juni in ’t Podium in Renswoude de zomer ingeluid met het Zomer Jeugdconcert.

Leerlingen Ons Genoegen geslaagd voor praktijkexamen

Vijf leerlingen van harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude deden op zaterdag 23 juni praktijkexamen in Rhenen. De kandidaten moesten voorspelen voor een jury. Hans Hardon deed A-examen op altsaxofoon, Emma Hendriksen op dwarsfluit en Martine van Voorthuizen deed examen op klarinet.

Zomers concert op het Dorpsplein Renswoude

Met het Van Gent Zomermatineeconcert luidt harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude op zaterdagmiddag 7 juli de zomer in. Het concert wordt gegeven op het Dorpsplein in Renswoude. Op het programma staat luchtige, zomerse muziek.

Nieuw op Muziekschool Scherpenzeel: Drumles!

Nieuw komend seizoen! Bij voldoende aanmeldingen start  Muziekschool Scherpenzeel in september met drumlessen op de woensdagen. Leerlingen uit Scherpenzeel die zich nu aanmelden, kunnen nog net voor de sluitingsdatum van 30 juni subsidie op het lesgeld aanvragen bij de gemeente.

Sfinxen duiken op in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort mag regelmatig nieuwe bewoners verwelkomen. Zo zijn er sinds juni twee nieuwe uitheemse nieuwkomers te ontdekken in het park. Kunstenares Astrid Engels uit Huizen heeft bijzondere sfinxen geschonken.

Jeugdslagwerkgroep naar muziekfestival

De jeugdslagwerkgroep van Caecilia Scherpenzeel, bestaande uit 20 leden met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar, is zaterdag 2 juni op een muziekfestival in Heijen geweest.

Betrouwbaar rundergehakt bij Keurslager van Baaren 

Het rundergehakt van Keurslager van Baaren te Scherpenzeel is door een onafhankelijk inspectiebureau onaangekondigd gekeurd. De onderdelen kwaliteit, versheid en hygiëne zijn beoordeeld met een ruime voldoende.  

 

Boeiende lezing bij Senioren Belangen door Jan Pater

Onder zeer grote belangstelling heeft natuurfotograaf Jan Pater op 15 juni 2018 een lezing  en een dia presentatie gehouden voor de leden van Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude en andere belangstellenden.

Deze ontspanningsmiddag was een groot succes.

Fietstocht Passage Renswoude

Het fietsseizoen staat van Passage 2018 staat weer voor de deur. Op 20 juni a.s heeft de afd Renswoude de eerste avondtocht weer op het programma staan, voor de dames die van fietsen houden. De start is om 19.00 uur bij gebouw Rehoboth.

Ons Genoegen geeft concert in Ruinerwold

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft op zaterdag 9 juni een concert gegeven in het Drentse Ruinerwold. Het orkest was daar op uitnodiging van Christelijke Muziekvereniging De Bergklanken.

Pagina's