• Janneke Hek

´Makkelijker meekijken met collega´

RENSWOUDE De nieuwe bewoners van gezondheidscentrum De Taets in Renswoude zijn druk aan het inrichten. Huisartsenpraktijk Renswoude, Kinderfysiotherapie Renswoude en Fysio4 All openen medio augustus hun deuren in het centrum. Ook zullen er een apotheek, consultatiebureau en de GGD in de Taets komen.

Jos en Pauline Dirven zijn blij dat het gezondheidscentrum er na bijna veertien jaar toch komt. Als grootste voordeel noemen ze de kortere lijnen die ontstaan nu ze samen in één pand gaan werken. Beide huisartsen vestigden zich ruim 27 jaar geleden in Renswoude in de praktijk aan de Dorpsstraat. Ze zien uit naar de nieuwe locatie. ,,Straks hebben we vier artsenkamers, twee ruimtes voor verpleegkundigen en ondersteunend personeel, een kamer voor de assistentes en een ruimte voor verrichtingen. De balie wordt drie meter lang en biedt meer ruimte voor privacy. Het gebouw is rolstoelvriendelijk. Het gelijkvloerse gebouw is met een mindervalidentoilet en automatische deuren goed toegankelijk´´, vertelt Jos Dirven.

VOETEN IN AARDE Hij heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor het ontstaan van dit centrum. ,,Het had wat voeten in de aarde Er is sprake geweest van diverse ontwikkelaars die om verschillende redenen afhaakten, totdat er in 2016 de vaart in kwam´´. Ook het vinden van de juiste 'bewoners' was een uitdaging. Pauline Dirven benadrukt dat de dag van de verhuizing, vrijdag 18 augustus, voor de patiënten van de praktijk goed is om te noteren. ,,Dan zijn we telefonisch minder goed bereikbaar en is er geen inloopspreekuur. We verwijzen dan door naar de huisarts in Ederveen. We zijn maandag 21 augustus in het nieuwe gezondheidscentrum weer optimaal bereikbaar".

MEEKIJKEN Ook Ilona Diepeveen is druk met de voorbereidingen van de verhuizing naar de nieuwe praktijk. Op dit moment is zij nog gevestigd aan de Dorpsstraat. Haar praktijkruimte voor kinderfysiotherapie is een grote lichte ruimte met een blauw plafond. Samen met collega Marloes Kamphuis ziet ze voordelen in het samengaan in één pand met andere disciplines, zoals huisarts en consultatiebureau. ,,Even meekijken met een collega zorgverlener of overleg wordt nu makkelijker. De kindzorg is zo beter gewaarborgd, vinden wij. De praktijk bestaat deze maand vijftien jaar. We krijgen kinderen uit Renswoude en diverse plaatsen erom heen".

Thea en Martin Rietdijk van Fysio4All betrekken de ruimte naast Diepeveen. Zij hebben ook een locatie aan de Spikhorst. ,,De reden dat we naar het gezondheidscentrum gaan, is dat we hier uit ons jasje groeien. Nu kunnen we op twee locaties zorg bieden. Het multidisciplinair werken spreekt ons erg gaan. Het onderling overleg met de anderen in het centrum is goed. Onze praktijkruimte is klaar voor gebruik. Na de opening medio augustus kan men ons ook daar vinden".

Van Sante begon enige jaren geleden samen met haar man Martin als fysiotherapeut in Renswoude. ,,Wij behandelen alle mensen die bij Fysio4All komen als topsporters. De korte lijnen in het nieuwe centrum vinden wij een groot voordeel."