• In de schuur was van alles en nog wat te koop

  Adriaan Hosang
 • De jeugd kon ook sieraden maken

  Adriaan Hosang
 • De broodjes hamburger waren niet aan te slepen

  Adriaan Hosang
 • De jeugd kon ook lekker knutselen

  Adriaan Hosang

'Open dag Kleine Weide succes ondanks regen'

RENSWOUDE Zorgboerderij De Kleine Weide had zaterdag een beetje pech met regenachtig weer tijdens de jaarlijkse open dag. Maar dat mocht de pret niet drukken en later werd het toch nog droog.

Veel activiteiten werden naar binnen verplaatst in een grote schuur. De kraam met aardbeiden en kersen bleef wel buiten staan. In de schuur is ook de kringloopwinkel te vinden. Daar was het gezellig druk en was een keur aan artikelen te koop, zoals koper- en glaswerk, speelgoed, sieraden, boeken en zelfgemaakt houten speelgoed. Met envelop trekken hadden de bezoekers bijna altijd prijs. Er waren pluche beesten, kinderspeelgoed, zelfgemaakte kaarten, sierdoosjes, babykleding, kop en schotels en nog veel meer.

Koffie en thee, maar ook broodjes hamburger, saté, kopjes soep en clubsandwiches gingen grif van de hand. Voor de liefhebbers waren er ook puddingbroodjes om direct op te eten of mee naar huis te nemen. De jeugd werd op verschillende plaatsen creatief beziggehouden met sieraden maken en bordjes verven.

,,Ondanks het wat tegenvallende weer, overigens wel goed voor de tuin en voor de agrariërs, zijn wij toch heel erg tevreden over de opkomst op onze open dag´´, zei Cobi van Ginkel van zorgboerderij De Kleine Weide. ,,We hebben het geluk dat we ook vaste groepen bezoekers hebben, zoals cliënten en familieleden die toch even komen kijken. En er wordt her en der leuk verkocht.´´

Over de opbrengst van de open dag zegt Cobi: ,,We zijn aan het sparen voor een duofiets en voor een hometrainer met een groot beeldscherm, waarop je de omgeving ziet waar je doorheen fietst. Dan heb je bijvoorbeeld het idee dat je in de buurt van Veenendaal rijdt.´´