• Archieffoto Matej Divizna

Lars van der Haar in EK-selectie

WOUDENBERG Lars van der Haar uit Woudenberg is geselecteerd voor het EK wielrennen op de weg. Bondscoach Thorwald Veneberg maakte vandaag, tijdens de eerste rustdag in de Tour de France, de selectie van de elite mannen bekend. Het Europees Kampioenschap is van 2 tot en met 6 augustus 2017 in het Deense Herning.

,,Het parcours is zo goed als vlak. Met deze groep aanvallers en een aantal zeer rappe renners gaan we zeker mee kunnen doen voor de prijzen'', verwacht Veneberg. ,,Deze selectie is tot stand gekomen in goed overleg met de renners en de verschillende commerciële teams. Het EK valt op een moeilijk moment in het seizoen, zo tussen twee grote ronden en een dag voor de BinckBank Tour. Ik ben blij dat we toch met zo'n sterke selectie af kunnen reizen."

De selectie bestaat naast Van der Haar uit Jos van Emden (alleen individuele tijdrit), Steven Lammertink (wegrit en individuele tijdrit), Wim Stroetinga, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Wouter Wippert, Koen de Kort, André Looij en Nick van der Lijke.