• Guido de Boer

Scherpenzeel verder in de beker

SCHERPENZEEL Na de 2-1 winst op Kampong is Scherpenzeel zeker van een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. ,,Voor het eerst sinds lange tijd", weet Dik Peters van Ton. De coach was ook te spreken over het optreden van zijn ploeg. ,,Het veldspel was redelijk goed, over de hele wedstrijd gezien vond ik de 2-1 zege ook terecht."

 

Scherpenzeel begon voor eigen publiek uitstekend. Na drie minuten bekroonde aanwinst Nehkomi Veldt een goede aanval met de 1-0. ,,Dat ging lekker." Toch zag Peters van Ton naarmate de wedstrijd vorderde, dat zijn elftal ook moeite had met het aanvalsspel van de Utrechters. ,,In de organisatie moesten we regelmatig zoeken naar de juiste afstemming." Uiteindelijk werd de ruststand 1-1. Coen Uyterwaal liet zich in de korte hoek verrassen.

In de slotfase kon Scherpenzeel de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken. Opnieuw was het Veldt die scoorde. Smet op de 2-1 winst was het ziekenhuisbezoek van Mike Maas. Bij een kopduel kwam zijn hoofd tegen die van ploeggenoot Ali Edan aan, waardoor een ernstige hoofdwond ontstond. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat zijn wenkbrauw was gescheurd. Met vijf hechtingen kon Maas 's avonds weer naar huis.