Valleivogels boekt bekerzege in Utrecht

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft zich verzekerd van het bereiken van de volgende bekerronde. De Scherpenzelers wonnen bij PVC in Utrecht met 2-4.

 

De tweede bekerzege leek al na één gespeelde helft binnen. Buitenspelers Anass Akharouid en Wilbert Thomassen zorgden voor de pauze al voor een 0-2 voorsprong. PVC kwam echter sterk terug. Via tegentreffers in de 54e en 65e minuut werd de stand halverwege het tweede bedrijf gelijk getrokken. Daarna waren de Vogels weer bij de les. Jimmy de Greef zette zijn ploeg een kwartier voor tijd weer op voorsprong, waarna invaller Jelle Staal de zege definitief veilig stelde: 2-4.

Trainer Dennis van der Steen is tevreden met dat resultaat en de getoonde veerkracht. ,,De overwinning was qua spelbeeld zeker terecht, maar het was wel een rommelige wedstrijd tegen een stugge ploeg. Bovendien gaven we de doelpunten na rust te makkelijk weg", zo blikt hij terug. De winst betekent dat de Vogels in het derde pouleduel zaterdag in en tegen De Bilt vrijuit kunnen voetballen. ,,Dat wordt de generale repetitie voor de competitiestart."