Woudenberg wint in herfstdecor van VVZ'49

WOUDENBERG In Soest heeft Woudenberg ook zijn tweede bekerduel in winst omgezet. Dankzij een gelukkig doelpunt van Robin Hanna won de ploeg van Ruud van de Geest vlak voor tijd met 1-2. ,,Dat doelpunt van Robin was een weggevertje van die keeper, dat mocht niet gebeuren. Maar ondanks die goal was de zege wel dik verdiend."

 

De oefenmeester zag het in de eerste helft met bakken uit de hemel komen. ,,We speelden vol op de aanval en creëerden veel kansen. We hadden voor rust al afstand moeten nemen", benadrukt Van de Geest. De Woudenbergers konden echter niet succesvol afronden, met Joey Kooij als de grootste pechvogel. De linkspoot schoot twee keer op de paal en raakte één keer de ligger.

 

ABC Na rust viel de goal prompt aan de andere kant. Mark de Graaf beging een overtreding en uit de toegekende penalty scoorde de thuisploeg wel: 1-0. ,,Een abc'tje in het voetbal. Als je zelf niet scoort, dan kun je daar op wachten." Toch knokte Woudenberg zich alsnog naar een 1-2 uitzege. De Graaf knikte raak uit een corner, waarna Hanna vier minuten voor tijd een blunder van de VVZ-keeper afstrafte.

Daarmee is Woudenberg zo goed als zeker van een vervolg in het districtsbekertoernooi. ,,We zijn nog afhankelijk van de uitslag tussen Veensche Boys en SO Soest, maar het ziet er goed uit. Dat is lekker, want we willen wel wat rondjes meegaan. Je kunt tenslotte tegen mooie tegenstanders loten."