Columns

Columnist:

Margreet Hendriks

Gert-Jan versus Midas

Er zijn van die maanden dat er helemaal niks te beleven lijkt in de plattelandscontreien van Scherpenzeel en Woudenberg, en dan ineens is het raak. Twee bekende Nederlanders op één avond.

Columnist:

Margreet Hendriks

Wantrouwen

Het is weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht en in het dorpsbestuur dreigt brandgevaar over een integriteitskwestie. Vier jaar stond GBS-wethouder Evert van de Glind in de schijnwerpers vanwege de (illegale) bewoning van een bijgebouw op zijn perceel.

Columnist:

Margreet Hendriks

Kleurenblind?

Wie, net als ik, in de veronderstelling verkeert te wonen in één van de mooiste en groenste dorpen van de regio kan zich maar beter voorbereiden op een flinke teleurstelling. Onderzoek van de Universiteit Wageningen heeft uitgewezen dat Scherpenzeel er helemaal niet zo groen bij ligt.

Columnist:

Margreet Hendriks

Frisse aanpak

Een warme zomeravond met een biertje op het terras. Voor menigeen is dit het ultieme zomergevoel. Behalve als je nog geen 18 bent natuurlijk, want dan is 'nix de afspraak'.

Columnist:

Margreet Hendriks

'Laadpalenkampioen'

De eervolle positie die Scherpenzeel inneemt als best scorende gemeente in de provincie Gelderland zal hier en daar best de wenkbrauwen doen optrekken. Het dorp lijkt namelijk op het eerste oog niet echt bezaaid met laadpalen voor elektrische voertuigen.

Columnist:

Margreet Hendriks

Dorpse dichtkunst

Het is niet een wet van Meden en Perzen

Maar december nodigt tot mooie verzen

Rond de verjaardag van de goedheiligman

Laat menig huisrijmelaar zien wat 'ie kan

Hoe dit seizoen ook de politiek inspireert

Blijkt uit wat onze DS-partij annonceert

Pagina's