Columns

Columnist:

Margreet Hendriks

Sjoemelschuivers

Duurzaamheid is een van de grote ambities van het nieuwe college. Hiervoor is niet alleen een speciale paragraaf opgenomen in de nieuwe begroting, maar duurzaamheid prijkt ook als apart onderdeel in de portefeuille van PRO-wethouder Ad van Es.

Een mooi verhaal

De gemeente stapt volgend jaar over op het in rekening brengen van een gedifferentieerd tarief (Diftar) voor de inzameling van grijs restafval. Alle raadsfracties gaven vorige week in de Opinieronde hun zegen aan de nieuwe afvalstoffenverordening.

Columnist:

Margreet Hendriks

Gert-Jan versus Midas

Er zijn van die maanden dat er helemaal niks te beleven lijkt in de plattelandscontreien van Scherpenzeel en Woudenberg, en dan ineens is het raak. Twee bekende Nederlanders op één avond.

Columnist:

Margreet Hendriks

Wantrouwen

Het is weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen komen in zicht en in het dorpsbestuur dreigt brandgevaar over een integriteitskwestie. Vier jaar stond GBS-wethouder Evert van de Glind in de schijnwerpers vanwege de (illegale) bewoning van een bijgebouw op zijn perceel.

Columnist:

Margreet Hendriks

Kleurenblind?

Wie, net als ik, in de veronderstelling verkeert te wonen in één van de mooiste en groenste dorpen van de regio kan zich maar beter voorbereiden op een flinke teleurstelling. Onderzoek van de Universiteit Wageningen heeft uitgewezen dat Scherpenzeel er helemaal niet zo groen bij ligt.

Columnist:

Margreet Hendriks

Frisse aanpak

Een warme zomeravond met een biertje op het terras. Voor menigeen is dit het ultieme zomergevoel. Behalve als je nog geen 18 bent natuurlijk, want dan is 'nix de afspraak'.

Columnist:

Margreet Hendriks

'Laadpalenkampioen'

De eervolle positie die Scherpenzeel inneemt als best scorende gemeente in de provincie Gelderland zal hier en daar best de wenkbrauwen doen optrekken. Het dorp lijkt namelijk op het eerste oog niet echt bezaaid met laadpalen voor elektrische voertuigen.

Pagina's