Columns

Columnist:

Margreet Hendriks

'Wees paraat'

Die grebbelinie ligt eigenlijk helemaal aan de verkeerde kant van Scherpenzeel. Als we nog wat loopgraven willen hebben om het oprukken van de gemeente Barneveld tegen te gaan, dan is het zaak om haast te maken met de reeds geplande verhuizing van de scouting naar De Breelaan.

Columnist:

Margreet Hendriks

Happen naar de baas?

We kennen GBS-voorman Henk Brons als iemand die graag met gestrekt been de discussies ingaat en vaak het randje opzoekt. Zo ook bij het debat over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

Columnist:

Margreet Hendriks

Papierwerk

Met voornamelijk raadsvoorstellen over de begrotingen van Regio FoodValley, de Omgevingsdienst De Vallei (OddV en de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM), zag de agenda van de Opinieronde er voor paar leuke debatten er bij voorbaat niet heel sprankelend uit.

Columnist:

Margreet Hendriks

Probleem

De enorme toeloop in de raadsvergadering, als protest tegen de groots opgezette bouwplannen op een nieuw te ontwikkelen industrieterrein aan de Stationsweg, kwam zelfs voor de insprekers als een verrassing.

Columnist:

Margreet Hendriks

Happy end

Lang verwacht, stil gezwegen, nooit gedacht, toch gekregen. Het gedateerde en gemankeerde gemeentehuis van Scherpenzeel gaat eindelijk een nieuw jasje krijgen.

Columnist:

Margreet Hendriks

Spannende tijden

De oliebollen zijn op, de lege champagnefles ligt in de glasbak, de restanten van de oudejaarsavonddis zijn keurig gescheiden in de kliko's verdwenen en de feestversiering kan weer voor een jaartje worden opgeborgen. Het nieuwe jaar is begonnen.

Columnist:

Margreet Hendriks

Op sterven na dood?

Is het einde van de gemeente Scherpenzeel in zicht? Die vraag dringt zich bij mij op naar aanleiding van de benoeming van de nieuwe waarnemend burgemeester.

Columnist:

Margreet Hendriks

Sjoemelschuivers

Duurzaamheid is een van de grote ambities van het nieuwe college. Hiervoor is niet alleen een speciale paragraaf opgenomen in de nieuwe begroting, maar duurzaamheid prijkt ook als apart onderdeel in de portefeuille van PRO-wethouder Ad van Es.

Pagina's