• Cursus Digisterker in de bieb

    Marjon de Kruijff

Cursus Digisterker in Scherpenzeel

28-09-2017, 14:31 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 6 november 2017, 10:00 tot 12:00

Locatie:

Marktstraat 59, Scherpenzeel
Kulturhus de Breehoek
Scherpenzeel

De overheid gaat haar dienstverlening steeds meer via het internet doen. Iedereen moet daar gebruik van kunnen maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom start er in november bij de Bibliotheek Scherpenzeel met de gemeente Scherpenzeel een speciale beginnerscursus 'Werken met de elektronische overheid'. Deelnemers leren hoe zij handiger informatie kunnen vinden en hoe zij iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgen de deelnemers te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van uw AOW.

De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale handtekening voor de overheid. In de cursus leren de deelnemers hoe zij een DigiD kunnen aanvragen en hoe zij de DigiD kunnen gebruiken.

De cursus duurt vier dagdelen en is onder begeleiding van een door Digisterker gecertificeerde docent. De deelnemers maken gebruik van computers in de Bibliotheek Scherpenzeel. De cursus is voor inwoners van Scherpenzeel.

De cursus Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan. Dit betekent dat deelnemers al kunnen werken met een toetsenbord en muis, een e-mailadres hebben, kunnen e-mailen en thuis internet hebben.

De cursus Digisterker is op: maandagochtend 6, 13, 20 en 27 november van 10.00 - 12.00 uur. De cursus wordt gehouden in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Kosten € 15,00 per persoon, inclusief boek. Aanmelden uiterlijk 23 oktober bij de Bibliotheek Scherpenzeel, tel. 033-2773107 of info@bibliotheekscherpenzeel.nl