Digitale Werkplaats Scherpenzeel is weer o

09-08-2018, 15:02 | Lezersnieuws | Bibliotheek Scherpenzeel

Datum:

vrijdag 31 augustus 2018, 16:00

Locatie:

Marktstraat 59
Kulturhus de Breehoek
Scherpenzeel

In de werkplaats kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar terecht om digitaal te programmeren en digitaal te prutsen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

In de werkplaats kunnen kinderen aan de gang met verschillende digitale projecten zoals: programmeren met Scratch en een website bouwen. Maar er zijn ook Arduino-projecten, met ledjes. Virtual Reality en 3d-ontwerpen en printen behoren ook tot de mogelijkheden, evenals Lego WeDo of de Ozobot. Om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn: https://digitalewerkplaats.wordpress.nl

De werkplaats is elke laatste vrijdag van de maand open van 16.00 tot 17.30 uur voor kinderen van 7 tot 17 jaar. Entree is ? 2,00 per persoon. Kinderen moeten zich van tevoren aanmelden bij de Bibliotheek.

Tijdens de bijeenkomsten gaan de kinderen in groepjes of alleen aan de slag met diverse digitale projecten. Nog nooit iets digitaals gedaan? Of juist wel: geen probleem, er zijn voor iedereen uitdagende projecten.

Voor het opgeven, vragen of informatie kunt u contact opnemen met Alfred Haaksma of Marjon de Kruijff, Bibliotheek Scherpenzeel, Markstraat 59, 3925 JP Scherpenzeel. info@bibliotheekscherpenzeel.nl tel 0332773107

De Bibliotheek Scherpenzeel heeft het initiatief genomen om een digitale werkplaats op te richten. Een werkplaats waarin kinderen kunnen leren programmeren en waar digitaal ge?xperimenteerd en geknutseld kan worden. Op deze wijze kunnen kinderen de 21e eeuwse vaardigheden opdoen. Dat zijn vaardigheden op het gebied van programmeren, mediawijsheid, creativiteit, verbeeldingskracht, probleemoplossend vermogen, verbanden leggen, samenwerken en kennisdelen.