• Alpha: Is er meer?

    Alpha Nederland

Is er meer? Ontdek het zelf!

28-07-2016, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 1 augustus 2016, 11:36 tot donderdag 1 december 2016, 11:36

Locatie:

, Renswoude
Renswoude en Scherpenzeel
Renswoude

Ben je op zoek naar de zin van het leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou.

Wat is Alpha?

In een ongedwongen sfeer worden kernthema's van het geloof behandeld. Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond. Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursusavond start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt daarom ook ruimte om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

Wat zijn de onderwerpen?

Op de cursus worden vijftien verschillenden onderwerpen besproken. We noemen er een aantal om je een idee te geven: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe relevant is de bijbel? Hoe leidt God ons?

Praktische informatie om aan te melden

De cursus is gratis. Het bestaat uit tien cursus avonden en 24 uur met.... Wil je meedoen? Zowel in Renswoude als in Scherpenzeel wordt een Alpha-cursus georganiseerd.

In Renswoude is de eerste avond op woensdag 7 september. Geef je op bij Rina Essen (rina.essen@gmail.com). Er is ook een Youth-Alpha in Renswoude en de open avond is op maandag 19 september. Geef je op via de Facebook pagina van Youth Alpha Renswoude of bel 06-54990110.

In Scherpenzeel is de eerste Alpha avond op maandag 12 september. Geef je op bij Jellien Makonga (06-51215971 of p.makonga@kpnmail.nl). Meer informatie vind je op alpha-scherpenzeel.nl.

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom bij Alpha!