• Drukkerij Woudenberg

    Drukkerij Woudenberg

FILMHUIS WOUDENBERG: HET DOET ZO ZEER

17-09-2017, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Dorpsstraat 40, Woudenberg
Cultuurhuis Woudenberg
Woudenberg

Filmhuis Woudenberg verzorgt in samenwerking met het Alzheimer Café Woudenberg-Scherpenzeel op donderdag 12 oktober een filmavond. Het Doet Zo Zeer, documentaire geregisseerd door Heleen van Royen.

In Het Doet Zo Zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Het Doet Zo Zeer roept weliswaar vragen op, onder andere over euthanasie, waarover moeder en dochter oprecht en openhartig spreken, maar uiteindelijk is deze documentaire niets meer en niets minder dan het verhaal van één vrouw die zich verzet tegen haar afnemende fysieke en verstandelijke capaciteiten. Het is een prachtig document en tegelijkertijd eerbetoon aan Heleen haar moeder geworden.

Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten, tevens zal het Alzheimer Cafe met informatiestand aanwezig zijn.

Een kaartje is te reserveren via de balie van het Cultuurhuis of via

filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com