• Gezondheidsapps

    Rechtenvrij internet

Gezondheidsapps in DigiCafé XL

26-01-2018, 17:31 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 februari 2018, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Marktstraat 59, Scherpenzeel
Kulturhus de Breehoek
Scherpenzeel

Bijna één vijfde van de Nederlanders gebruikt apps om de eigen gezondheid bij te houden. In 2017 wordt er geschat dat er wereldwijd 259.000 medische apps in omloop zijn. Zoveel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

De opkomst van de smartwatch draagt hier zeker aan bij. Met een smartphone of tablet kunt u namelijk precies hetzelfde en misschien zelfs nog wat meer. Met verschillende apps kunt u met gemak alles bijhouden op het gebied van uw gezondheid.

Goede reden om als SeniorWeb Scherpenzeel daar aandacht aan te besteden. Wat voor soorten apps zijn er, waar kan je deze aps voor gebruiken? Voor het stellen van een diagnose, als vraagbaak voor preventies? Wat is de kwaliteit van de app's, is het handig en verstandig om ze te gebruiken?

Tijdens DigiCafé XL is er aandacht voor een aantal apps gericht op levensstijl, mentale gezondheid en informatie over gezondheid.

De presentatie is op dinsdag 13 februari om 19:30 In de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel.

DigiCafé XL is een van de activiteiten van SeniorWeb Scherpenzeel. Ieder 14 dagen is er DigiCafé, (1 en 15 februari) van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten kan er informatie gehaald en gedeeld worden en worden er ervaringen, tips en trucs uitgewisseld.

Verder staan er workshops en informatiebijeenkomsten op het programma. Het gehele jaar door wordt de cursus Klik & Tik gegeven.

SeniorWeb heeft als missie om mensen digitaal fitter te maken en te houden, zodat ze mee kunnen blijven doen met de digitale mogelijkheden van dit moment.

Meer informatie en het activiteitenprogramma vindt u op www.seniorweb.nl/scherpenzeel.