• Een aantal werken van De Kunstberg

    Ad Noorlander

Groepsexpositie De Kunstberg in Cultuurhuis Woudenberg

10-01-2018, 13:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 16:00 tot vrijdag 2 maart 2018, 00:00

Locatie:

Dorpsstraat 40, Woudenberg
Cultuurhuis Woudenberg
Woudenberg

In de Galerie "De Kunstberg" is de expositie "Druk" te zien gemaakt door de leden van de kunstenaarsgroep De Kunstberg. De officiële opening is gepland op zaterdag 13 januari 2018 om 16.00 uur en wordt verricht door mevrouw T. Cnossen, burgemeester van Woudenberg. Iedereen is welkom. De galerie is gevestigd gelijkvloers en op de eerste etage van het "Cultuurhuis", Dorpsstraat 40 te Woudenberg en is alle werkdagen open van 09.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis.

Druk

Druk betekent blijkbaar voor vele mensen totaal iets anders. Druk zijn met het werk, in het hoofd, de drukker als beroep, druktechnieken, op iets drukken, veel kleuren, vormen en technieken laten zien. Kortom de 20 kunstenaars hebben het thema behoorlijk weten uit te diepen zowel in twee als in drie dimensionaal werk. Ze hopen dat de kijkers het niet te druk hebben om naar al dat werk te gaan kijken.

Variëteit en originaliteit

Enkele van de exposanten lichten alvast hun kunstwerken toe hoe zij het gezamenlijk gekozen onderwerp, vorm hebben gegeven.

Nicole Kruimel-Rosselle heeft vorm gegeven aan de uitdrukking: het is zo druk dat je over de hoofden kan lopen. Op originele wijze maakt zij gebruik van kippengaas, elektriciteitsdraad, was koord en ijzerdraad.

Martin Vermeul heeft een schilderij gemaakt van een stempel/druk waarbij de drukpers de verf er min of meer uitperst met als titel "Onder druk wordt alles vloeibaar".

Voor meer informatie kijk op www.dekunstberg.nl