• de zeventiende eeuwse kansel in het liturgisch centrum

    Hervormde Gemeente Scherpenzeel

Grote Kerk open tijdens weekmarkt

09-07-2018, 08:00 | Lezersnieuws | Pieter Verrips

Datum:

woensdag 11 juli 2018, 10:00 tot 12:30

Locatie:

Kerkplein 191
Grote Kerk Scherpenzeel
Scherpenzeel

Vanaf 11 juni is de Grote kerk van Scherpenzeel weer op woendagmorgen geopend voor bezoekers. Vanaf 10 uur bent u welkom. Om 12 uur geeft ??n van de plaatselijke organisten een marktconcert van ca. 30 minuten op het mooie Adema-orgel.

Omdat in de zomer van 2019 de kerk enkele maanden dicht zal zijn in verband met een grote restauratie, is dit een unieke kans voor zowel Scherpenzelers als bezoekers en toeristen van elders om de monumentale Grote kerk in het hartje van Scherpenzeel te bezoeken.

Het in eerste aanleg 14-eeuwse gebouw kent veel bijzondere details die iets laten zien van de geschiedenis van zowel het dorp als de kerkelijke gemeente. Het meest opvallend zijn natuurlijk de gebrandschilderde ramen die eind jaren '90 zijn aangebracht in de kerk. Ook de link met het nabijgelegen Huis Scherpenzeel is op diverse plaatsen in de kerk nog te zien.

Maar bovenal is de kerk een plek om in de drukte van elke dag even tot rust te komen; gewoon even stil zitten in een kerkbank of in het koor van de kerk kijken naar de kleuren en beelden op de ramen of een goed gesprek met ??n van de gastheren of -vrouwen. U bent welkom!