• Jan Willem van Delft

    Sander Weeteling

Huiskamerconcert Janine Beens en Jan Willem van Delft

10-11-2017, 19:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 18 november 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Watersnipweide 53 Watersni, Renswoude
Huiskamer
Renswoude

Pianist Jan Willem van Delft en zangeres Janine Beens geven zaterdagavond 18 november een huiskamerconcert in Renswoude. Vorig jaar brachten zij samen de cd 'For the love of joy' uit, een album met bekende klassiekers, waaronder What a wonderful world. Bij dit album hoort een huiskamertour.

Jan Willem van Delft is een veelzijdig en bevlogen musicus. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Samen met Mark Dekkers en Jeroen Vrolijk vormt hij het Jan Willem van Delft Trio. Hun debuutalbum 'All that Hymns' kwam uit in 2009, een aangename mengeling van jazz en gospelmuziek. Van Delft werkte mee aan ruim 50 CD's van verschillende artiesten en bands, onder andere Sharon Kips, de Convocation Bigband, Linda Wagenmakers en Shirma Rouse.

Van Delft is moeilijk in een hokje te plaatsen: componist, begeleider van geestelijke muziek - onder andere bij Nederland Zingt - pianist met een uitstekende beheersing van het jazzrepertoire, maar ook iemand die zich ten diepste laat inspireren door J.S. Bach. 'Naar J.S. Bachs mening had muziek twee wezenlijke doelen: muziek behoort te zijn "tot Gods eer en tot ontspanning van het gemoed". Deze uitspraak inspireert mij dagelijks wanneer ik bezig ben met muziek', aldus Van Delft.

Janine Beens debuteerde met de CD 'Janine', waarmee ze de Zilveren Duif Award 2012 voor het beste Nederlandse gospelalbum won. Met haar tweede album, Kinship, sloeg Beens bewust een andere richting in. 'Qua genre zitten nog er wel soulinvloeden in, maar het is meer pop en singer-songwriter geworden. Het zijn de meest poppie liedjes die ik ooit heb geschreven', aldus Beens.

Jan Willem van Delft en Janine Beens schrijven en spelen al jaren samen muziek. Vorig jaar brachten zij samen de cd 'For the love of joy' uit, een cd met bekende klassiekers, onder andere What a wonderful world, People get ready en Nature boy) en nieuwe stukken. Na twee mooie en hartverwarmende tours in najaar 2016 en voorjaar 2017, gaan Janine en Jan Willem van Delft ook deze herfst en winter op pad langs gezellige en warme huiskamers. Op 18 november zijn ze in Renswoude. Er is plaats voor ongeveer 30 mensen. De entree bedraagt €15,00 en het concert begint om 20.00 uur. Voor overige info en het reserveren van kaartjes stuur je een mailtje naar Sjaak Prins: j.a.prins@kpnmail.nl.

Voor meer informatie en het beluisteren van CD-fragmenten:www.jwaymusic.nl

www.janine-music.com.