• Wilfred Folmer koninklijk onderscheiden

    Dianne van Vlastuin

Laatste marktconcert in Grote kerk van Scherpenzeel

20-08-2017, 07:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 23 augustus 2017, 10:00 tot 12:45

Locatie:

Kerkplein 191, Scherpenzeel
Grote kerk
Scherpenzeel

Op woensdag 23 augustus is de Grote kerk van Scherpenzeel voor de laatste keer open voor bezoekers. De kerk gaat open om 10.00 uur en om 12.00 uur geeft Wilfred Folmer een marktconcert waar bezoekers aan mee mogen doen.

Ook al is de zomervakantie voor regio midden al weer voorbij, toch opent de Grote kerk in Scherpenzeel op woensdag 23 augustus om 10.00 uur nog een keer de deuren voor bezoekers. Wilt u het monumentale gebouw of de gebrandschilderde ramen eens van binnen bekijken? Of zoekt u een mooie, stille plek om even tot uzelf te komen? Of wilt u eens praten over kerk en geloof? U bent van harte welkom.

Om 12.00 uur verzorgt Wilfred Folmer het laatste marktconcert van dit seizoen. Wilfred werd in 2015 koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrage aan de orgelcultuur in Nederland. Hij is één van de vaste bespelers van het Adema-orgel in de Grote kerk.

Dit laatste marktconcert speelt hij niet alleen werken van Bach en Guilmant, ook geeft hij het publiek de gelegenheid om actief mee te doen: Wilfred: "Ik ga improviseren op thema's die het publiek ter plaatse mag aanreiken."