• Het is altijd gezellig tijdens de proeverijen.

    Willem van Leuveren
  • Eline Groenedijk geeft uitleg bij de te proeven wijnen.

    Ab de Rooy

Lions Najaars wijnproeverij

11-11-2016, 12:41 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 25 november 2016, 00:00 tot 22:30

Locatie:

Stationsweg 243, Woudenberg
Hotel Schimmel - Brasserie 1885
Woudenberg

Vrijdagavond 25 november a.s. is het weer zover! Dan vindt opnieuw de Lions Najaars Wijnproeverij - editie 2016 plaats, waarbij u de wijn voor de feestdagen kunt proeven én bestellen. Lions Club Scherpenzeel - Woudenberg - Renswoude en Wijnkoperij Henri Bloem uit Amersfoort maakten een heerlijke wijnselectie, terwijl de Schimmels Brasserie 1885 passende amuses bij een aantal te proeven wijnen serveert.

Kortom, een avond voor de liefhebbers van een goed glas wijn en lekker eten, waarbij de opbrengst voor een goed doel is; dit jaar de 'Stichting Gaan en Doen' die een school in Ethiopië wil uitbreiden. Geef u dus op via scherpenzeel.woudenberg@lions.nl of uw bevriende Lion!

Doel: Stichting 'Gaan en Doen' 

Deze stichting is ontstaan doordat Amare Bilate, koordirigent en docent muziek afkomstig uit Ethiopië, graag iets terug wilde doen voor de school waar hij zijn eerste muzikale vorming kreeg. Hij zamelde gebruikte muziekinstrumenten in die hij naar zijn vroegere muziekschool in Addis Abeba bracht. Zijn oude school bleek totaal verwaarloosd en dat heeft hem aan het denken gezet en via vrienden is hij in Aleltu terecht gekomen. Daar heeft 88% van de bevolking nauwelijks inkomen en kunnen de kinderen daarom niet naar school. In 2009 is de Stichting 'Gaan en Doen' opgericht en nu is er een gebouw, waar kinderen van 3 tot 7 jaar naar school gaan. De opbrengst van deze actie is bestemd voor de uitbreiding van deze school.

Wijnkoperij Henri Bloem uit Amersfoort

Op uw zoektocht naar de lekkerste wijn wordt u begeleid door mensen met vakkennis en inlevingsvermogen. Huub Havik, Wim de Jong en Eline Groenendijk adviseren u graag! Zij zullen tijdens de proeverij aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

De bestelde wijnen worden natuurlijk weer gratis thuisbezorgd (vanaf een bestelling van 12 flessen) zodat u tijdens de feestdagen van een heerlijk glas wijn uit de selectie van deze proeverij kunt genieten! De bestelde wijn kunt u direct afrekenen via PIN.

Culinair genieten! 

Deze wijnproeverij wordt gehouden bij Hotel Schimmel - Brasserie 1885 in Woudenberg. Samen met de Lions wijncommissie en Henri Bloem heeft de chef-kok van Brasserie 1885 bij een enige wijnen uit deze proeverij, amuses gemaakt die u tijdens het proeven worden geserveerd. Deze culinaire hoogstandjes zijn een extra garantie voor een geslaagd avondje culinair genieten.

Kom dus proeven op 25 november! De zaal is open om 19.30 uur en het proeven start rond 20.00 uur.