Partnercursus Autisme

12-09-2018, 15:38 | Lezersnieuws | MEE Veluwe

Datum:

dinsdag 23 oktober 2018, 19:00 tot 21:00

Locatie:

Vijverlaan 4 4
Het Foort
Scherpenzeel

Partner zijn van iemand met autisme is niet altijd even makkelijk en kan voor stress en frustraties zorgen. Ook vinden partners het soms lastig om te bepalen wat ze wel en niet voor hun partner met autisme willen of kunnen betekenen. Bij veel partners is er daarom de behoefte aan ondersteuning en het uitwisselen van ervaringen. In het najaar van 2018 starten we weer met een nieuwe ?partnercursus autisme?. Hierin sta je als partner centraal. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Het doel van de cursus is om te voorkomen dat partners, die de omgang met hun partner met autisme vaak als moeilijk ervaren, zelf klachten of problemen gaan ontwikkelen. De cursus sluit sterk aan bij de behoefte van de deelnemers, door informatie over verschillende belangrijke onderwerpen te geven en mogelijkheid tot lotgenotencontact te bieden. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de omgang met een partner met autisme.

Bijeenkomsten De cursus start op 23 oktober en bestaat uit negen bijeenkomsten die tweewekelijks plaatsvinden. In deze bijeenkomsten staat altijd een bepaald thema centraal. Thema?s zijn o.a. psycho-educatie autisme, communicatie en autisme, denken-voelen-doen en goede zorg voor jezelf. De cursus wordt gehouden in Het Foort, Vijverlaan 4 in Scherpenzeel op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deelnemen De cursus wordt begeleid door twee consulenten van MEE Veluwe. Aanmelden kan bij Els Kruisselbrink van MEE Veluwe via 06 - 20445093 of door een e-mail te sturen naar e.kruisselbrink@meeveluwe.nl.