• Henk Obbink

Beeldententoonstelling in de bieb

20-11-2015, 19:31 | Lezersnieuws | MdK

In de Bibliotheek Scherpenzeel , gevestigd in Kulturhus de Breehoek, wordt tot begin januari een tentoonstelling gehouden van beeldhouwwerken. Deze zijn gemaakt door Henk Obbink uit Scherpenzeel.

De drang om vormend bezig te zijn, denkt hij te danken te hebben aan een klompenmakende grootvader. Obbink volgde een aantal jaren een cursus, onder andere geleid door Guus Joosse en Carolien Teesing, beiden beeldhouwer i n Utrecht.

In zijn werk maakt hij gebruik van zachte steensoorten als speksteen en albast, de wat hardere als serpentijn, maar ook van de moeilijk te bewerken steensoorten als onix en whamani.

Gaandeweg is zijn werk fragieler geworden, meer doorzichtig.

De vorm en de kleur van het materiaal bepaalt vaak het uiteindelijke resultaat. Dat is voor hemzelf ook vaak een verrassing en de titels die hij aan zijn werken meegeeft, ontstaan in de loop van het wordingsproces. Die zijn overigens nooit dwingend. Ziet een kijker er iets anders in, dan is dat mooi meegenomen.

De werken van Obbink zijn te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek

www.bibliotheekscherpenzeel.nl

Obbink is graag bereid om bij eventuele vragen nog verder uitleg te geven. Telefonisch is hij bereikbaar onder nummer 033-2773195.