Belastingadvieskantoor Van Doorn wint 21e editie DuTech Zaalvoetbaltoernooi

20-01-2019, 21:16 | Lezersnieuws | Alex

Jaarlijks begin januari organiseert het zaalvoetbalteam H.W. van Duinkerken/Duurzaam TS  (‘DuTech’ ), de huidige kampioen van de Scherpenzeel zaalvoetbalcompetitie, hun eigen toernooi in De Breehoek. Zaterdagavond jl. was alweer de 21e editie van dit alom bekende zaalvoetbaltoernooi.

Er verschenen 8 teams aan de aftrap, waarvan de wedstrijden in goede banen geleid werden door de scheidsrechters de heren Van de Broek en nieuwkomer Van de Grift. Naast de hulp in de halve finale van de shoot-outs hadden zij geen enkele keer de VAR nodig voor een smetteloos verloop van dit toernooi.

Na de poulewedstrijden bleek in poule A DuTech de sterkste gevolgd door Belastingadvieskantoor Van Doorn. De titelverdediger Pater Zonwering kwam verrassend de poulefase niet door en werd zelfs laatste. In Poule B waren Duurzaam TS en Zeker zichtbaar de beste. Opvallend was dat de teams heel gelijkwaardig waren aan elkaar, hoewel de nieuwkomers Muntz, TCC de Korrel en FC 8terveld uiteindelijk kwaliteit en vooral ervaring te kort kwamen om mee te strijden om de prijzen.

In de eerste kruisfinale was Zeker Zichtbaar de meerdere van DuTech door na de 1-1 eindstand (doelpunten Stefan van de Brink en Martin van Ginkel) winnaar te worden in de overbekende shoot-outs (‘penaltys vanaf middellijn’ ). In de andere kruisfinale moest Duurzaam TS met 0-2 het onderspit delven tegen Belastingadvieskantoor Van Doorn met 2x Jorino Klein.

De finale werd een eenzijdige strijd, waarbij Belastingadvieskantoor Van Doorn overduidelijk de meerdere was over Zeker Zichtbaar. Met doelpunten van Jorino Kleijn (uiteindelijk topscoorder), Paul Westrate (‘een beauty’ ) en Gerben van Doorn werd een 4-1 zege behaald.

Hiermee won Belastingadvieskantoor Van Doorn (na winnaar in 2009!) dus eindelijk na 10 jaar weer de titel. Supertrots ontving teamcaptain Paul Westrate de wisselbeker en bedankte na afloop de organisatie voor het vlekkeloos verlopen toernooi, dat nog werd afgerond met een naborrel onder de regie van DJ Rick!

Eindstand-2019

1. Belastingadvieskantoor Van Doorn
2. Zeker Zichtbaar
3. Duurzaam TS
4 HW van Duinkerken/Duurzaam TS
5. Muntz
6. FC 8terveld
7. TCC De Korrel
8. Pater Zonwering