Bevers Scouting Scherpenzeel voor Save the Children’s foute kersttruiendag

20-11-2018, 17:05 | Lezersnieuws | aangeleverd website

Bevers (jongens en meisjes van 5 -7 jaar) van Scouting Scherpenzeel e.o. verrichten de komende weken heldendaden in hun foute kersttrui om geld op te halen voor hun leeftijdsgenoten die opgroeien in een oorlog of een ramp hebben meegemaakt. Dit doen zij door lege flessen en geld in te zamelen.  

Op 14 december is het namelijk Foute Kersttruiendag van Save the Children. In heel Nederland zamelen mensen geld in voor kinderen in nood. De opbrengst wordt door Save the Children besteed aan voedsel, onderdak, dekens, warme kleding en bescherming van kinderen in nood, bijvoorbeeld in Jemen, Syrië, Sulawesi en Zuid-Soedan.

Maar liefst 13 Bevers doen mee aan de actie. Zij gaan geld inzamelen via de online collectebus (https://foutekersttruiendag.digicollect.nl/bevers-scouting-scherpenzeel) en zamelen van nu tot en met zaterdag 8 december lege flessen in. De lege flessen kunnen elke zaterdagmorgen tussen 9.00u en 12.00u worden ingeleverd bij de Paddenburcht aan de Breelaan 5 (tegenover Zwembad ’t Willaer).

Dankzij Foute Kersttruiendag kunnen de leerlingen iets goeds doen voor kinderen elders in de wereld in een periode die in Nederland vooral symbool staat voor warmte, gezelligheid en lekker eten. Kijk voor meer informatie op savethechildren.nl/held.