• Koffietijd op Burendag.Verschillende buren kwamen koffiedrinken op Dorpsstraat 38 op uitnodiging van de Historische Vereniging.

    Michiel Valkenburcht

Burendag Historische Vereniging Oud-Renswoude succes

24-09-2017, 22:10 | Lezersnieuws | D.van den Brandhof

De burendag die de historische vereniging Oud-Renswoude op vrijdag 22 september in de tuin van haar nieuwe onderkomen hield was een succes.

In het najaars zonnetje waren de buren van de Nieuwe Buurt uitgenodigd voor een kop koffie met wat lekkers.

Het bestuur van Oud-Renswoude had deze dag georganiseerd om de buren alvast te laten zien hoe ver het is met de plannen van de oudheidkamer.

Zoals bekend verhuisd de oudheidkamer binnenkort naar het monumentale pandje Dorpsstraat 38. Op dit moment zijn bestuur en vrijwilligers daar druk bezig.

Zo zijn de trap en de plafond balken onlangs in de originele kleur ossenbloed rood geschilderd en is ook de nieuwe vloerbedekking gelegd." Goed contact met de buren vinden we erg belangrijk" aldus voorzitter Dikkie van den Brandhof. De buren stelden het bijzonder op prijs om als eerste een kijkje te mogen nemen in het pand. Als welkom cadeau kreeg de vereniging van buurman Brunt een antieke koperen verfbrander met een bijzonder verhaal erbij. Hij vertelde dat hij deze als schilder tijdens de restauratie van de Nieuwe Buurt in de jaren'70 nog had gebruikt. Ook wethouder van de Pol kwam nog langs en nam ruim de tijd om de voortgang te bekijken. Burendag werd mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.