Collecte epilepsiebestrijding start 4 juni

19-05-2018, 22:15 | Lezersnieuws | Gerdie

 

 

In de week van 4 tot en met 9 juni gaan ruim 30.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsie Fonds- De Macht van het Kleine. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek , voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

 

120.000  mensen met epilepsie

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

 

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsie Fonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers

 

Collecte

Het Nationaal Epilepsie Fonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 4 juni  voor een vrijwillige bijdrage aan de deur, maar zij kunnen best nog wat extra hulp gebruiken.

Loopt u ook een straatje mee?  …ieder uurtje helpt!

Contactpersoon Scherpenzeel:

Mw G. Lagerweij

06 31076830