• Dames Set Up vieren de overwinning

    Wim van de Lagemat

Dames Set Up ’69 blijven in de race voor het kampioenschap.

15-04-2018, 16:06 | Lezersnieuws | Jan

Afgelopen donderdag hebben de dames van Set Up ’69 goede zaken gedaan door Arvevo D1 met 0-4 opzij te zetten. Zaterdag verloor de medekoploper Pegasus D2 een punt in hun wedstrijd tegen Switch ’87. De dames van Set Up  staan nu op de eerste plaats in de poule met 1 punt voorsprong op Pegasus.

 

De wedstrijd tegen Arvevo werd redelijk makkelijk gewonnen. De eerste drie sets gingen met gedegen spel naar de Scherpenzeelse dames. Alleen in de laatste set werd het nog even spannend. Bij een stand van 23-24 in de het voordeel van Set Up, dachten de dames de wedstrijd al gewonnen te hebben, maar de scheidsrechter keurde de plaatsbal van Biba Klarenbeek af, waardoor het 24-24 werd en er nog even doorgespeeld moest worden. Uiteindelijk wonnen de dames deze set toch nog met 26-28.

 

Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen om 17.30 uur thuis in De Breehoek tegen aartsrivaal Renswouw. Set Up moet deze wedstrijd met 4-0 winnen om zich kampioen te noemen en te promoveren naar de 3e divisie. De coach Michiel Bakker probeert de rust in het team te houden: “We gaan deze week nog keihard trainen en dan hebben we het zaterdag in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen.”

 

Pegasus speelt zaterdag al om 14.00 uur hun laatste wedstrijd, dus weten de dames van Set Up direct na de wedstrijd of het gelukt is of niet.