• Aanval Nienke van de Wetering

    Wim van de Lagemaat.

Dames Set Up pakken volle winst tegen Reflex

21-02-2016, 19:30 | Lezersnieuws | Sete Up '69

Afgelopen zaterdag deed het eerste damesteam van Volleybalvereniging Set Up '69 goede zaken door met 4-0 te winnen van Reflex uit Duiven. Ze houden daardoor de aansluiting met de top. Ze staan nu op een gedeelde eerste plaats met evenveel punten als Heyendaal, maar ze hebben één wedstrijd meer gespeeld.

Na het 3-2 verlies in de bekerwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Alterno D4, die een klasse hoger spelen, waren de dames er op gebrand om de zaken weer recht te zetten. Dat was in het begin van de wedstrijd nog niet te zien. Ze begonnen nerveus en door enkele foute passes stonden ze al snel enkele punten achter. Het duurde tot halverwege de set, dat ze de tegenstander ingehaald hadden, maar toen maakten ze ook geen fouten meer.

De tweede set waren ze direct vanaf het begin geconcentreerd en lieten ze de tegenstander niet in hun spel komen. Door een strakke service kon Reflex de pass niet bij de spelverdeler krijgen en konden ze dus ook geen aanval opbouwen. Traditioneel is de derde set vaak moeilijk en daar is het risico het grootst om een set te verspelen, maar gelukkig was dat nu niet het geval. Ze bleven verzorgd spelen en ze konden gevarieerd blijven aanvallen. De tegenstander had daar geen antwoord op.

De vierde set gaven de dames van Reflex het op en Set Up kon gemakkelijk uitlopen. Die set werd gewonnen met 25-15. De coach, Marco Benne, had een gemakkelijke middag. Hij zag, dat de dames strijdlustig waren en voor elke bal gingen. Time-outs en wissels waren dan ook nauwelijks nodig.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 19 maart om 17.30 uur in De Breehoek.