• Uitreiking van de cheque, vlnr Alfred Haaksma (Bibliotheek Scherpenzeel), Johathan Mulder (Coöperatie Fonds), Peter Wildschut (Rabobank)

    MdeKruijff (bibliotheek)

Digitale Werkplaats in Scherpenzeel

26-01-2018, 14:50 | Lezersnieuws | AJH

Door een flinke donatie van het Coöperatiefonds van de Rabobank Gelderse Vallei is het mogelijk om over een maand de Digitale Werkplaats Scherpenzeel te openen.

Een werkplaats waarin kinderen (7-17 jaar) kunnen leren coderen en waar digitaal geëxperimenteerd en geknutseld kan worden. Op deze wijze kunnen kinderen de 21e eeuwse vaardigheden opdoen. Dat zijn vaardigheden op het gebied van programmeren, mediawijsheid, creativiteit, verbeeldingskracht, probleemoplossend vermogen, verbanden leggen, samenwerken en kennisdelen.

Er zijn projecten als programmeren met Scratch en een website bouwen. Maar er zijn ook Arduino-projecten, met ledjes. Virtual Reality, Mirco:bit en 3D-ontwerpen behoren ook tot de mogelijkheden, evenals Lego WeD0 of de Ozobot.

Op vrijdag 23 februari is om 16.00 uur de officiële opening en kan iedereen kennis maken met de Digitale Werkplaats tijdens een Open Huis.

De digitale werkplaats is een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel.

De activiteiten vinden plaats in Kulturhus de Breehoek

Voor meer informatie: Bibliotheek Scherpenzeel, Marktstraat 59, 033 2773107, info@bibliotheekscherpenzeel.nl