Dressuurclinic Robin Beekink in manege Willaerruiters

09-05-2019, 10:31 | Lezersnieuws | Eveline

Dressuuramazone en trainer Robin Beekink uit Scherpenzeel geeft 8 juni aanstaande een dressuurclinic bij de Willaerruiters te Scherpenzeel. Met twee combinaties tegelijk gaat ze 45 minuten aan de slag. Bij aanvang van de training zal overlegd worden aan welke aandachtspunten de deelnemende ruiters of amazones graag zouden willen werken. Robin zal daar gedurende de training dan gericht naar toe werken.

De clinic is bedoeld voor wedstrijdruiters vanaf klasse B tot en met Grand Prix niveau. Robin legt uit dat, als je al heel lang bij dezelfde trainer traint en je eens een vernieuwende kijk op je training wilt, deze training nieuwe aandachtspunten op kan leveren waar je met je eigen trainer weer mee verder kunt.

Robin Beekink (29) is twaalf jaar lid van het Nederlands jeugdteam geweest en heeft driemaal deelgenomen aan de Europese kampioenschappen. Ze won daar driemaal een zilveren teammedaille. Bij de Young Riders eindigde ze individueel in de top vijf. Daarna heeft Robin in de U25 op Grand Prix niveau gereden.

Robin heeft veel paarden zelf opgeleid en dat is dan ook haar specialisme. Het heeft haar veel kennis en ervaring opgeleverd, dat ze inzet bij haar trainerschap. "Je moet de basis goed voor elkaar hebben en dan komen de oefeningen als vanzelf", legt ze uit. "Mijn specialisme is het opleiden van dressuurpaarden: van nul tot Grand Prix. Ik weet precies welke stappen je daarvoor moet zetten. Wel is het bij elk paard weer een andere weg, precies dat maakt het zo uitdagend”. Ze is opgeleid instructeur niveau 4.

Momenteel rijdt Robin twee eigen paarden, op ZZ zwaar niveau. Met een derde paard rijdt ze lichte tour. Ze is al meer dan tien jaar trainer/coach. Haar werkgebied ligt niet alleen in Nederland. Ze was ondermeer vier jaar trainer/coach van het Chinese team, Zheijang geweest. In die periode lag de focus op the China Games. Robin won met haar team de bronzen medaille. "Dat was echt heel leuk om te doen. Een hoogtepunt".

Interesse gekregen in een proefgerichte clinic? Inschrijven kan door een mailtje met je naam, naam paard/pony, wedstrijdniveau en leeftijd ruiter en paard/pony te sturen naar: info@debeekpaardensport.nl