• Dutech- Winnaar 2016

DuTech wint 18de editie van eigen Zaalvoetbaltoernooi

24-01-2016, 16:21 | Lezersnieuws | Alex van Ginkel

Organiserend team HW van Duinkerken/Duurzaam Tech Solutions ('DuTech' ) heeft zaterdagavond de 18e editie van hun eigen zaalvoetbaltoernooi gewonnen. Dit jaarlijkse terugkerende toernooi, dat zijn oorsprong nog kent vanuit de oude Heijhorst-periode, werd nu voor het eerste maal op de 3e zaterdag van januari gespeeld. Dit betekende door de vele aanwezige veldvoetballers dan ook een flinke verhoging van het spelniveau.

De wedstrijden werden geleid door de welbekende scheidsrechters de heren van de Broek en Rotte, die zorgden voor een smetteloos verloop van dit toernooi.

Na de poulewedstrijden bleek in poule A nieuwkomer Van Bentum Transport de sterkste gevolgd door organisator DuTech. In Poule B waren Van Doorn en Diepenveen Installatie de beste. Winnaar 2015 Duurzaam TS kwam zeer verrassend de poulefase niet door en stelde daarmee flink teleur. Heel opvallend was dat alle teams volop op de aanval speelden en daardoor vele prachtige doelpunten volgden. In kort tijdsbestek scoorden liefst 4 spelers een regelrechte hattrick in een wedstrijd.

In de eerste kruisfinale was Van Bentum Transport oppermachtig tegen Diepenveen Installatie door met 3-0 te winnen door goals van Allard vd Berg 2x en Danny Schipper. In de andere kruisfinale moest DuTech opboksen tegen Van Doorn met de speler van het toernooi Teus den Hartog. Ondanks zijn fantastische techniek moest ook hij buigen voor DuTech via doelpunten van Niels Valkenburg en Dennis van Duinkerken.

Een spannende finale volgde met Van Bentum versus DuTech. In deze gelijk opgaande finale werd de 1-0 van Van Bentum (Danny Schipper) teniet gedaan door een fantastische slalom van Dennis van Duinkerken van DuTech 1-1. Na laatste fluitsignaal moest de beslissing dus volgen via de overbekende shoot-outs ('penaltys vanaf middellijn' ). De beide ervaren keepers stonden hierin hun mannetje, maar uiteindelijk werd Arjan van Ginkel (DuTech) de winnaar door keeper Willem Rotte met een heerlijk stiftje te passeren.

Hiermee won HW van Duinkerken/Duurzaam TS (DuTech) de wisselbeker van deze prima verlopen 18e-editie en dat voor 2e keer in de hun historie!

Topscoorders van het toernooi met 5 treffers waren 4-tal: Peter Appeldoorn, Allard vd Berg, Teus den Hartog en Niels Valkenburg.

Eindstand-2016

1. HW van Duinkerken/Duurzaam TS

2. Van Bentum Transport

3. Diepenveen Installatie

4. Belastingadvieskantoor Van Doorn

5. Duurzaam TS

6. Pater Zonwering

7. VOA - beste voor de bouw

8. Janssen&Gerritsen