• Leerlingen van de Borgwal vieren eerste bloklegging

    H. Vlastuin

Eerste bloklegging nieuwbouw De Borgwal

17-05-2018, 15:29 | Lezersnieuws | A.

Renswoude –Donderdagmiddag 17 mei was er een bijzonder moment voor basisschool De Borgwal. In aanwezigheid van veel belangstellenden werd het eerste blok van de nieuwe school in Beekweide geplaatst door twee leerlingen, Liza en Armando, en burgemeester Petra Doornenbal.

Directeur Jan Hendriksen heette een ieder welkom. De kinderen van De Borgwal hadden een lied ingestudeerd “Klaar voor de start”. Dit werd vol enthousiasme gezongen waarna kleurrijke ballonnen werden opgelaten.  

Vervolgens sprak dhr. Henk Jonker, directeur-bestuurder van schoolvereniging De Viermaster de aanwezigen toe. Hij bedankte wethouders Dick Vlastuin en Hans van de Pol en de gemeente Renswoude voor het werk dat verzet is en het beschikbaar stellen van de gelden om de school te bouwen. Hij vroeg de aanwezigen om een hartelijk applaus voor de gemeente Renswoude.

Daarna sprak burgemeester Doornenbal en samen met de leerlingen Liza en Armando en onder begeleiding van aannemersbedrijf Frank van Woerden Bouw werd het eerste blok vastgemetseld.

Om het feestelijke moment te onderstrepen drukte de burgemeester met een groep kinderen op een knop, waarop met een enorme knal kleurige confettislierten de lucht in werden geschoten.

De nieuwe school, die ontworpen is door architect Henno Westeneng van RoosRos Architecten, zal in 2019 in gebruik genomen worden.