• Kunstexpositie in de Bibliotheek Renswoude

    de Bibliotheek Z-O-U-T

Expositie in de Bibliotheek Renswoude

17-01-2019, 11:49 | Lezersnieuws | Martijn

Tot en met eind februari kunt u in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Renswoude genieten van tal van bijzondere kunstwerken, gemaakt door dorpsgenoten. De expositie maakt deel uit van de Kunstroute, sinds 2013 dé manier om iedereen in Renswoude kennis te laten maken met ‘eigen’ lokale kunst. Door werken te exposeren, laten dorpsgenoten zien hoe divers er in Renswoude kunst gemaakt wordt. Het is zeker aantrekkelijk voor een breed publiek, onder andere door de verschillende toegepaste technieken en uiteraard het enthousiasme van de kunstenaars. De scholen in Renswoude worden in gelegenheid gesteld om kennis te maken met de ‘Renswouse’ kunstenaars die graag hun passie met de leerlingen willen delen.  De deelnemers zijn:

Peter Heij: Maakt abstracte beeldhouwwerken, werkt met diverse steensoorten zoals speksteen, serpentijn, mergel en albast e.a. De objecten ontstaan na vooraf gemaakte schetsen en ideeën. De steensoort zelf is ook bepalend voor het eindresultaat.

Maria Tubbing-Klein Gebbink: Werken met klei is haar grote passie. Ze laat zich inspireren door ‘alles in het leven’. Haar werk is veelzijdig, ze werkt o.a. met figuratieve vormen en Raku, een Japanse stook techniek.

Joanneke Prins-Greep: Maakt beelden van klei en brons. Haar voorkeur gaat uit naar mens- en dierfiguren op een zo natuurlijk mogelijke manier weergegeven. Haar inspiratie haalt zij uit haar omgeving en haar gezin.

Marianne van Voorthuizen- Morin: Met tekenen en schilderen is zij al vroeg begonnen en heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van portretten. Daarnaast zijn ook bloemen haar passie. Met veel kleuren worden de composities bijzonder mooi ingevuld.

Marjan Jansen- Meijeren: Marjan maakt voornamelijk aquarellen. Haar onderwerpen zijn divers, van koeien en paarden tot landschappen en stadsgezichten. Zij werkt ook in opdracht en heeft al vele huizen en boerderijen geaquarelleerd.

Pauline van de Pol- Cornelissen: Boetseren is voor haar een hobby waar ze rust bij vindt. Ze boetseert wekelijk met vier vriendinnen. Haar inspiratie ontstaat tijdens de zoektocht in de kunstwereld. Zij maakt objecten, die haar op dat moment ontroeren.

Karin van Veldhuisen- van den Broek: Karin woont in het mooie buitengebied van Renswoude en maakt al geruime tijd beelden van steen en brons. Ze werkt met klei en cement en gebruikt hiervoor verschillende technieken. De beelden of objecten die ze maakt, hebben hierdoor een eigen unieke uitstraling.

Marléne Stevers: Zij maakt door de oude schildertechnieken die zij hanteert bijzondere schilderijen. Zowel portretten, landschappen als werken met diverse kleurrijke stoffen er op afgebeeld. Zij heeft haar atelier in het buitengebied van Renswoude.

Rob van de Bor: Rob is al zo’n 25 jaar met fotografie bezig. Steeds weer verwonderd door de natuur, ook dichtbij huis, probeert hij dit in zijn foto’s over te brengen. De laatste jaren fotografeert hij ook architectuur en cultuurgerichte onderwerpen.

Deze expositie geeft een mooi beeld van wat er in Renswoude mogelijk is. Beoordeel zelf en kom langs tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Kijk hiervoor op onze website, www.bibliotheekzout.nl. De Bibliotheek is gevestigd aan de Van Reedeweg 77, 3927BT in Renswoude.