• winnaars Senioren

  gvsetten
 • winnaars Jeugd

  gvsetten
 • - de lange tafel -

  gvsetten
 • - rond de tafel -

  gvsetten

Hans Mark en HarmJan van den Herik winnaars op Afsluitingstoernooi bij T.V.S.

10-07-2019, 12:55 | Lezersnieuws | Kees

Op Maandag 8 juli jl. gingen de T.V.S.-ers voor de laatste keer dit seizoen de strijd met elkaar aan tijdens het zgn. “Afsluitingstoernooi”. Op dit toernooi, welke het laatste was van het “Van Braak Accountants” toernooicircuit, werd zowel door de jeugd als de senioren in een drietal hoofdronden gestreden om de punten.

De drie hoofdronden die werden gespeeld, waarin een knock-out systeem werd gehanteerd, bestonden uit achtereenvolgens een dubbelspel, enkelspel en een dubbelspel met handicap. De verliezers ronde bestond telkens uit het spel “Rond de tafel” en het met 3- of 4-tallen “dubbelen” op een verlengde tafel hetgeen de nodige concentratie en slimheid vereiste.

Bij de jeugd ging elke game gewoon tot de 11 punten en de eerste hoofdronde, het dubbelspel, werd gewonnen door Mark Hartog en Joelle Bochem. De enkelspel ronde werd gewonnen door titelverdediger HarmJan van den Herik die in de finale te sterk was voor Ruben Spruijt. In de dubbelspel ronde met handicap speelde de hoogst genoteerde speler telkens met een “plankje” en daar hadden sommigen het nog wel moeilijk mee. Uiteindelijk ging de overwinning naar het duo Mark Duinkerke en Tim van Viegen. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld en de punten opgeteld kon de einduitslag worden bekend gemaakt. De eerste prijs was voor HarmJan van den Herik, op de tweede plaats eindigde Mark Hartog en Mark Duinkerke legde beslag op de derde plaats. Alle prijswinnaars ontvingen een standaard.

Bij de senioren werd hetzelfde scenario gevolgd alleen gingen hier de games tot de 15 punten. Het dubbelspel werd gewonnen door de combinatie Hans Mark en Erik van de Wetering en de enkelspel ronde schreef Jan van de Beek op zijn naam door in de finale van Hans Mark te winnen. De dubbelspel ronde met handicap werd gewonnen door het duo Hans Mark / Dennis Wijsbeek. Nadat alle punten waren geteld bleek dat de overwinning ging naar Hans Mark, op de tweede plaats eindigde Jan van de Beek en Dennis Wijsbeek legde beslag op de derde plaats. Alle winnaars ontvingen een waardebon.

Tot slot van de prijsuitreiking werd bekend gemaakt wie de T.V.S. “speler van het jaar” was geworden bij de Senioren en het was Jan van de Beek die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De winnaar bij de jeugd wordt op Maandag 15 Juli bekend gemaakt als het seizoen wordt afgesloten met het “Ouder-Kind” toernooi.