• Tim Tetterode Ravestein en Nynke Schuur zijn kandidaat voor PRO Scherpenzeel.

    Martine Buitenhuis
  • Tim Tetterode Ravestein en Nynke Schuur zijn kandidaat voor PRO Scherpenzeel.

    Martine Buitenhuis

Jong talent in gemeentepolitiek Scherpenzeel.

19-02-2018, 16:40 | Lezersnieuws | Ad van Es

Scherpenzelers kunnen bij de GRverkiezingen stemmen op twee tieners. Op de kandidatenlijst van PRO Scherpenzeel staan de twee jongste kandidaten vermeld, te weten Nynke Schuur en Tim Tetterode Ravestein. Beiden zijn 18 jaar en willen zich inzetten voor de inwoners van hun dorp. Dat is bijzonder en aanleiding voor een nadere kennismaking. Nynke zit in 6VWO; na haar examen wil ze diergeneeskunde gaan studeren.In haar vrije tijd speelt ze hockey en werkt ze in de horeca.Tim volgt de HBO Communicatie&MultimediaDesign, werkt ook in de horeca en is actief bij Scouting.

Vanwaar hun interesse in de politiek? Tim: "Via mijn vader kwam ik in aanraking met politiek en sedert de landelijke verkiezingen in 2016 ben ik meegegaan naar bijeenkomsten. Ik vind politiek en bestuur boeiend en wil mij actief gaan inzetten in de raad of een opinieronde".

Nynke raakte via school geïnteresseerd in de politiek, maar ook thuis komt gemeentepolitiek regelmatig ter sprake omdat haar vader hierin actief is. Zij voelt zich maatschappelijk betrokken en wil zich op dit terrein verder ontwikkelen.

Waarom bij PRO Scherpenzeel ? Beiden geven aan dat zij vinden dat het gedachtengoed van D66, PvdA en GroenLinks het meest bij hen past. Deze partijen werken lokaal samen binnen PRO Scherpenzeel, waar zij aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid, goed onderwijs en sociaal vangnet terugvinden.Nynke: "Hoewel ik van huis uit kerkelijk meelevend ben, vind ik het belangrijk om open te staan voor mensen die anders in het leven staan en dit te respecteren. Dat vind ik mooi aan PRO Scherpenzeel, die gelijkwaardigheid ".

Ze willen zich inzetten voor meer aandacht voor jongeren in Scherpenzeel. Tim geeft aan dat er vanuit de gemeente meer aandacht moet komen om activiteiten voor en door jongeren te stimuleren en mogelijk te maken. Nynke vindt het ook belangrijk dat er meer aandacht komt voor diverse en nieuwe activiteiten.

Waarvoor willen zij zich hard maken de komende vier jaren ?

Nynke: "Ik ga mij inzetten voor beter openbaar vervoer; dit is belangrijk voor scholieren, studenten en ouderen. De huidige verbindingen zijn niet goed". Ook onderwijs heeft haar speciale interesse.Tim legt prioriteit bij het bijeen brengen van mensen die iets willen organiseren in het dorp, en wil zich gaan inzetten voor verenigingen en sportvoorzieningen, zoals een goede huisvesting voor de scouting.

Zij hopen op veel stemmen voor PRO Scherpenzeel, zodat zij met een stevige basis aan de slag kunnen na 21 maart !