• Kinderjury

    Marjon de Kruijff

Kinderjury kiest beste boek van Scherpenzeel

25-05-2018, 14:05 | Lezersnieuws | Marjon

Kinderjury kiest beste boek van Scherpenzeel

Een aantal kinderen uit de groepen 4 en 5 van de Scherpenzeelse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan met de Scherpenzeelse Kinderjury. Zij hadden de bijzondere opdracht om een aantal geselecteerde boeken te lezen om deze vervolgens te beoordelen en een cijfer te geven. Om de week kwamen de kinderen bij elkaar in de Bibliotheek om de boeken te bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten werd er ook elke keer een taalactiviteit gedaan, vaak in de vorm van een spel.

Tijdens de laatste bijeenkomst werd het winnende boek bekend gemaakt: Een ongelooflijke safari, geschreven door Rian Visser. Op de tweede plaats staat het boek Wie wil Loes? (Frank Geleyn). Als derde is geëindigd Opa’s griezelige gasten (Vivian den Hollander). De kinderen zijn deze laatste bijeenkomst in het zonnetje gezet en kregen een oorkonde en een medaille voor hun inzet.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert jaarlijks, specifiek voor kinderen die wat moeite hebben met lezen, een Kinderjury. De bedoeling is om het lezen bij deze kinderen te stimuleren en hen een positieve leeservaring op te laten doen.