Kleurrijke rally bij Scouting “HoliGuacamole”

18-03-2019, 11:09 | Lezersnieuws | Marielle

Afgelopen zaterdag heeft de Vallei-jagers Stam (18+ groep van Scouting Scherpenzeel) voor de 13e keer de Stamrally georganiseerd. Er schreven zich maar liefst 34 teams van scoutingverenigingen uit de regio Neder Veluwe in voor deze editie.

Thema dit jaar was HoliGuacamole, een kleurrijke mix van India, waar het begin van de lente omstreeks deze tijd gevierd wordt met het Holifestival, en Mexico, waar de guacamole een belangrijke plaats op het menu heeft. De meesten van de ongeveer 130 deelnemers meldden zich volgens thema in Indiase en Mexicaanse outfits. Een kleurrijk en vrolijk geheel.

De start vond plaats bij clubhuis ‘de Kameel ‘van scouting Zuylestein in Amerongen. De deelnemende teams moesten aan de hand van verschillende routetechnieken, puzzels en een videoroute hun weg van post naar post zien te vinden. Eenmaal aangekomen op de post konden extra punten verdiend worden met opdrachten en een quiz die uiteraard ook aansloten op het thema. De route leidde van Amerongen via Elst, Rhenen, Achterberg, Lunteren en Renswoude naar clubhuis de Paddenburcht in Scherpenzeel waar de punten geteld werden.

Uiteindelijk bleek de team ‘Microsoft helpdesk’ van Scouting Rhenen de meeste punten in de wacht te hebben gesleept. Zij gingen naar huis met de hoofdprijs. De teams ‘#Free captain Henk’ van Scouting Rhenen en ‘Sorry, wat zeg je’ van Scouting Tarcisius uit Ede haalden de 2e en 3e plek. Het team Lunteren I werd laatste en ging met de poedelprijs naar huis.

Het evenement werd afgesloten met een gezellig feest in de grote feesttent waar, helemaal volgens traditie, genoten werd van het speciaal voor de gelegenheid gebrouwen biertje ‘de Een-na-laatste’.

De 18+ groep van Scouting Scherpenzeel heeft opnieuw een superleuke rally voor de regio georganiseerd. Ze kijken terug op een goed geslaagde avond!