• Rayonkampioenschappen1

    Nikki Versteeg
  • Emely, Marlene en Sasja wonnen goud.

    Nikki Versteeg

Mooie seizoensstart voor turnsters Longa

12-11-2017, 14:01 | Lezersnieuws | Nikki Versteeg

Op zaterdag 11 november kwam er een groot deel van de Woudenberge turnselectie in actie, tijdens de Rayonkampioenschappen in Amersfoort.

Extra bijzonder was dat veel turnsters een niveau gepromoveerd waren ten opzichte van het afgelopen seizoen. Desondanks scoorde Longa maar liefst vijf keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Marlene Timmerman behaalde daarnaast de hoogste score van de dag en mocht hiervoor de wisselbeker in ontvangst nemen.

In de eerste ronde turnden Esmee Seeger, Brianna Wittenberg, Amy Leenstra en Mika Wonnink (10 jaar) een prima wedstrijd. Ook Fleur van der Wansem en Sanne van Putten (11 jaar) brachten het er goed vanaf.

In de tweede ronde turnden instappers Julia Reijersen, Lorelie Wagenaar en Hasse van der Heiden (8 jaar) een uitstekende eerste wedstrijd. Lieke Driessen en Peggy Janssen (9 jaar) lieten ook mooie oefeningen zien. Dit leverde Peggy zelfs een bronzen medaille op. Op de andere baan turnde Anne van de Essenburg een prachtige brugoefening en streden Maud de Man en Rosemarie Wagenaar voor de medailles. Rosemarie won uiteindelijk zilver en Maud eindigde op een mooie 5e plaats.

In de derde ronde behaalde Esther Geurken (16 jaar) een hoge score voor haar vloeroefening. Amelie van Doorn en Madelon van de Heijden (13 jaar) lieten beiden mooie oefeningen zien. Madelon turnde zelfs zo goed dat zij het goud won. Zoë Brunenberg (9 jaar) behaalde een aantal persoonlijke doelen en Maria Schmidt (11 jaar) turnde met overtuigende oefeningen naar het goud.Britt van Lambalgen en Cynthia Koutsouradis (10 jaar) lieten al knappe oefeningen zien. Cynthia nam zelfs het zilver mee naar huis.

Anna Suurmeijer en Ingvill van Buuren turnden in de vierde ronde. Ingvill turnde overtuigend op de balk. Anna liet in haar mooie oefeningen veel groei zien. Nadine willigenburg (13 jaar) turnde erg netjes op de balk. In de laatste ronde lieten Suzan Lancee, Maaike van der Zon, Floortje Brunenberg en Sasja van Beek (13 jaar) zien dat zij de afgelopen periode hard hebben getraind. Sasja won in deze categorie knap het goud. Ook Marlene Timmerman (12 jaar) behaalde na een mooie wedstrijd het goud in haar categorie.

Op de andere baan turnden Emely den Ouden, Fleur Drost, Anna van Ginkel en Joosje den Hertog. Anna scoorde o.a. hoog cijfer voor haar sprong en Fleur turnde een mooie balkoefening. Joosje en Emely streden om de medailles. Na een knappe wedstrijd won Emely uiteindelijk het goud en Joosje het zilver.