• Leerlingen maken muziek met een rietje en een flesje water

    Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen naar Renswoudse basisscholen

17-09-2018, 09:51 | Lezersnieuws | thieme

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude geeft in september drie muzieklessen in de groepen vier van basisscholen De Borgwal en De Stifthorst.

Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Daarnaast gaan de kinderen ook zelf muziek maken met zelfgemaakte instrumenten, hun eigen lijf, boomwhackers en hun stem! Tijdens het Kinderavondconcert op 22 september laten de leerlingen vervolgens in ’t Podium zien wat ze geleerd hebben.

Muziekles weer van start
De muziekvereniging start daarnaast op 30 september met de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). AMV is een methode om kinderen van 6 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. Met behulp van een blokfluit of klokkenspel, leuk lesmateriaal en professionele begeleiding leert een kind in een jaar de basisvaardigheden van muziek maken. Kinderen leren door middel van de blokfluit of het klokkenspel noten lezen en liedjes (samen)spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. AMV biedt een goede start voor kinderen die later meer met muziek willen doen. Na de 1-jarige cursus AMV kunnen kinderen vlot starten met lessen op een blaasinstrument of slagwerk en al snel deelnemen aan het beginnersorkest.

De AMV-lessen worden elke vrijdagmiddag om 16.00 uur gegeven door docente Maaike Boussier in ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. Kinderen kunnen de eerste drie lessen gratis en vrijblijvend volgen om zo te proeven van de lessen AMV.

Aanmelden
Belangstellenden die een instrument willen leren spelen of hun oude hobby weer willen oppakken, kunnen contact opnemen met de leerlingencommissie via lc@onsgenoegen.org. Of loop op een woensdagavond rond 19.00 of 20.45 uur binnen in ’t Podium aan de Nijborg, wanneer het harmonieorkest repeteert. Kijk op www.onsgenoegen.org voor meer informatie.