• Ons Genoegen tijdens het Najaarsconcert

    Martijn Pranger Fotografie
  • Ons Genoegen tijdens het Najaarsconcert

    Martijn Pranger Fotografie
  • Ons Genoegen tijdens het Najaarsconcert

    Martijn Pranger Fotografie

Ons Genoegen zet puntjes op de i

20-11-2016, 13:30 | Lezersnieuws | Ons Genoegen Renswoude

Met een najaarsconcert in 't Podium heeft Ons Genoegen uit Renswoude de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet voor het concertconcours van een week later. Samen met de Drentse fanfare De Bergklanken uit Berghuizen liet het harmonieorkest het resultaat alvast horen aan het Renswoudse publiek.

De beide orkesten doen zaterdag 26 november mee aan een concertconcours in Hoogeveen. In theater- en congrescentrum De Tamboer spelen de orkesten voor een professionele jury van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, de KNMO. "Voor de gemiddelde bezoeker is het wat ver om af te reizen naar Hoogeveen om naar ons te komen luisteren", vertelt voorzitter Erwin Veldhuizen. "Om die reden houden we dit najaarsconcert." Volgens de voorzitter lijkt dit concert dan ook erg op het concertconcours. "We hebben dezelfde spanning, alles moet in één keer goed én we hebben een kritisch publiek. Voor ons dus een mooi moment om het resultaat van maanden repeteren te toetsen."

Tevreden dirigent

De avond werd geopend door De Bergklanken onder leiding van Jan Hibma. De ruim zestig muzikanten speelden 'Song of Praise', 'De Gaastmar' en 'Broken Sword'. Het harmonieorkest van Ons Genoegen speelde na de pauze 'La Rodana', 'Kebek' en 'The Hounds of Spring'. Dirigent Chris Kok was erg tevreden over het optreden. "We hebben prachtige muziek gemaakt en Renswoude echt laten zien wat we muzikaal allemaal kunnen. Noten en ritmes die nog niet helemaal goed gingen, kunnen we deze week nog oefenen", zo vertelt hij. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we tijdens het concours een prachtig optreden gaan geven."