• muziekles op school

    Irma de Leeuw

Oprichting Scherpenzeels Scholenorkest

09-01-2019, 20:38 | Lezersnieuws | Irma

In samenwerking met de basisscholen De Dorpsbeuk, Korenmaat, De Glashorst , JOS en muziekvereniging Caecila zijn we op 8 januari begonnen met muzieklessen op de 3 scholen.

 

Het doel is, dat zoveel mogelijk leerlingen van de drie basisscholen een instrument leren bespelen om samen een groot Scherpenzeels scholenorkest te kunnen formeren. Want wat is er mooier dan samen muziek maken? Samen muziek maken stimuleert o.a. de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden van kinderen en bovendien is muziek een uitstekend instrument om kinderen in ons dorp te verbinden, ongeacht hun achtergrond of op welke school ze zitten.

 

Tot aan de voorjaarsvakantie 2019 willen we op de drie scholen, aan de leerlingen van de groepen 5 en 6, zes muzieklessen aanbieden. Twee muzieklessen over koperblaas instrumenten zullen worden verzorgd door trompetiste en dirigente Nyncke de Vries. Saxofoniste Jenita Veurink zal twee muzieklessen over de saxofoons geven. En de overige twee muzieklessen staan in het teken van slagwerkinstrumenten. Deze lessen worden verzorgd door de slagwerkdocent van Caecilia, Pieter Senden.

Aansluitend op deze zes lessen op school kunnen de leerlingen zich naar eigen keuze (koper, saxofoon of slagwerk) inschrijven voor naschoolse muzieklessen bij de hiervoor genoemde docenten. Deze lessen zullen  tegen een sterk gereduceerd lestarief in groepsverband worden gegeven. Als de kinderen na een aantal groepslessen de basisvaardigheden op het instrument onder de knie hebben, gaat er gezamenlijk in orkestverband geoefend worden. Het scholenorkest komt onder leiding te staan van Pieter Senden. Op vrijdagavond 21 juni gaat het scholenorkest dan live in hun eerste grootse concert op basisschool Korenmaat.

 

En uiteraard is dit dan niet het einde, maar naar wij hopen het begin van een nog groter wordende scholenorkest in de jaren hierna.

 Want ook in de Scherpenzeelse jeugd zit muziek!

In de toekomst kan het scholenorkest dan naast het geven van concertjes ook tijdens bijzondere gelegenheden op de scholen of in het dorp optreden. Kortom: een zeer waardevol muziekproject voor de Scherpenzeelse basisschoolleerling!

 

Mocht u verder informatie willen kunt u contact opnemen met Irma de Leeuw. Telnr: 033-2771436