• Jantje Beton Collecte 7 t/m 12 maart 2016 (foto: Gaby Jongenelen)

Oproep voor jeugdverenigingen om mee te doen: Jantje Beton Collecte 7 t/m 12 maart 2016

12-11-2015, 09:30 | Lezersnieuws | Jantje Beton

Samen geld inzamelen voor de club én meer buitenspeelmogelijkheden in Nederland

Utrecht, 12 november 2015 - In Scherpenzeel is nog ruimte voor jeugdverenigingen om geld in te zamelen tijdens de Jantje Beton Collecte die van 7 tot en met 12 maart 2016 plaatsvindt. De helft van de opbrengst mogen de clubs zelf houden, bijvoorbeeld voor het opknappen van een speelplek, de aanschaf van speelmaterialen of de organisatie van buitenactiviteiten voor kinderen. De andere helft van de opbrengst zet Jantje Beton in voor buitenspeelprojecten in het hele land.

Elk kind heeft het recht om buiten te spelen

Ieder jaar collecteren er tijdens de Jantje Beton Collecte ruim 42.000 collectanten van meer dan 1500 Scoutinggroepen, sportclubs, speeltuinen, kindervakantieorganisaties en culturele verenigingen die zich inzetten voor de jeugd. Jaarlijks wordt hier zo'n 1,4 miljoen euro mee ingezameld. De helft van de opbrengst mogen de verenigingen besteden aan hun eigen buitenspeelactiviteiten. Eén van de trouwe deelnemers is Mariëlle Verweij, sinds 2006 collectant bij Jongeren- en jeugdvereniging Gabriël in Haastrecht. Mariëlle: 'Elk kind heeft het recht om buiten te spelen. Mede door de collecteopbrengst hebben wij voor onze leden een geweldig clubkamp kunnen organiseren. Een win-win situatie dus!'

Aanmelden via www.jantjebeton.nl/collecte

Of het nu gaat om het organiseren van een clubkamp of de aanschaf van een nieuw speeltoestel: in een tijd waarin 80% van de kinderen niet voldoende beweegt, kan er niet genoeg aandacht naar spelen en bewegen gaan. Daarom organiseert Jantje Beton ook het komend jaar de landelijke collecte. Deze vindt plaats van 7 tot en met 12 maart 2016. Deelname is gratis en Jantje Beton verzorgt alle collectematerialen en de promotie. Geïnteresseerde jeugdclubs kunnen zich aanmelden via www.jantjebeton.nl/collecte.