• DuTech-Winnaar 2018 Pater Zonwering

    H.W. van Duinkerken Wanden en Plafonds

Pater Zonwering wint 20e editie DuTech Zaalvoetbaltoernooi

21-01-2018, 12:50 | Lezersnieuws | A.van Ginkel

Zaalvoetbalteam H.W. van Duinkerken/Duurzaam TS ('DuTech' ) organiseerde zaterdagavond alweer de 20e editie (!!) van hun eigen zaalvoetbaltoernooi in De Breehoek. Een echt jubileum voor dit bekende jaarlijkse terugkerende toernooi.

De 8 teams verschenen aan de aftrap van dit prestigieuze toernooi, waarvan de wedstrijden in goede banen geleid werden door de bekende scheidsrechters de heren Van de Broek en Rotte. Hun strakke leiding zorgde wederom voor een smetteloos verloop van dit toernooi.

Na de poulewedstrijden bleek in Poule A Pater Zonwering de sterkste gevolgd door Duurzaam TS. Titelverdediger VOA kwam zeer verrassend de poulefase niet door. In Poule B waren organisator DuTech en debutant TCC De Korrel de beste. Heel opvallend was dat alle teams vol op de aanval speelden gevolgd door enkele prachtige doelpunten.

In de eerste kruisfinale was DuTech in een broedertwist overduidelijk de meerdere van Duurzaam TS door met 2-0 te winnen door doelpunten van Jari van Ginkel en Mo Boughlafin. In de andere kruisfinale moest het onervaren TCC De Korrel zijn meerdere erkennen tegen het geroutineerde Pater Zonwering, uitslag 0-1 Paul van Kampen.

Hiermee volgde een finale tussen DuTech met o.a. topscoorder en speler van het toernooi Dennis van Duinkerken tegen het krachtige Pater Zonwering, een kopie van familieteam 'Van Kampen'. De aanvalslusten van DuTech werden keer-op-keer echter gestopt door uitblinkende keeper Jan van de Berg, speciaal voor dit toernooi ingevlogen. Een gelijke eindstand betekende dat de beslissing moest volgen via de overbekende shoot-outs ('penaltys vanaf middellijn' ).

Hierin bleek keeper Van de Berg onpasseerbaar, zodat Pater Zonwering voor eerst in het 20-jarig bestaan winnaar werd en aanvoerder Gerben van Kampen de beker in ontvangst mocht nemen.

Eindstand-2018

1. Pater Zonwering

2. HW van Duinkerken/Duurzaam TS

3. TCC De Korrel

4. Duurzaam TS

5. VOA Scherpenzeel

6. Belastingadvieskantoor Van Doorn

7. Van Mourik/van de Glind

8. Rest. De Dennen