• de prijsuitreiking

  mv
 • Scouts blij met 4e plaats

  Martin Florijn
 • Verkenners 1e plaats!

  Martin Florijn
 • Verkenners 1e plaats!

  Martin Florijn
 • Verkenners & Scouts Scouting Scherpenzeel

  Martin Florijn

Scouting Scherpenzeel scoort goed bij regionale wedstrijden

16-04-2018, 11:07 | Lezersnieuws | marielle

Afgelopen weekend hebben de Verkenners en Scouts van Scouting Scherpenzeel goed gescoord bij de Regionale Scouting Wedstrijden. De Verkenners werden voor het tweede jaar op rij eerste en de Scouts eindigden op een mooie vierde plek. Thema dit jaar was ‘Planets and Big Bangs’. 

Van 13 t/m 15 april waren negentien groepen uit regio Neder Veluwe aanwezig op het scoutingterrein in Lunteren om deel te nemen aan de RSW. Dit jaar werd hun hulp ingeroepen door de bewoners van de planeten Rika en Zianië. Deze planeten lagen op ramkoers en dus moest er een andere woonplek worden gezocht. Aan de specialistenteams van de verschillende scoutinggroepen de lastige taak om planeten te verkennen en de beste plek uit te zoeken.

De Regionale Scouting Wedstrijden zijn een spannend onderdeel van het jaarprogramma voor de Verkenners en Scouts. Van de deelnemende kinderen, waarvan de leeftijd tussen de 11 en 15 jaar ligt, wordt verwacht dat zij zo zelfstandig mogelijk hun kamp draaien. Het hele weekend lang worden de groepen beoordeeld op onderdelen zoals kampopbouw, themapresentatie en koken. Ook wordt er een hike gelopen en worden er verschillende spellen gedaan, waarbij scoutingvaardigheden worden getest. Samenwerken en plezier zijn belangrijke aspecten in de beoordeling. Het totaal aantal punten dat hiermee verdiend kan worden is 1000.

De Scouts haalden met 747 punten de 4e plaats. De Verkenners behaalden 857 punten. Met een voorsprong van een kleine honderd punten op de nummer twee leverde dit hen, voor de tweede keer op rij, de 1e plaats op. Dit betekent dat zij later dit seizoen weer deel mogen nemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn.

Ieder seizoen organiseert een groot team van geweldige vrijwilligers wekelijks activiteiten voor Scouts van alle leeftijden. Lijkt het jou leuk om hier ook aan bij te dragen en kinderen een onvergetelijke Scoutingtijd te bezorgen? Kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een mailtje aan secretaris@scoutingscherpenzeel.nl