• Gezin met Sinterklaas

    Desiree van der Velden

Sinterklaasfeest voor de minderbedeelde gezinnen uit Scherpenzeel en Woudenberg georganiseerd door Stichting Burgerinitiat Woudenberg.

03-12-2018, 12:37 | Lezersnieuws | J.E.

Gezinnen die aangesloten zijn bij Stichting Burgerinitiatief Woudenberg konden zaterdag 24 november naar het Cultuurhuis komen om te komen zingen voor Sinterklaas. En ze waren natuurlijk allemaal benieuwd wat voor cadeautje ze zouden lkrijgen want, zonder cadeautjes geen Sinterklaas.

De gezinnen kwamen in grote getalen opdagen. De 75 kindernn en 40 volwassenen werden bij de deur opgevangen door vrijwiligers en kregen wat te drinken en wat lekkers erbij.

De kinderen hoefden zich niet te vervelen tijdens het wachten op de Sint. Ze konden zich laten schminken, eierkoeken versieren. tekenen en nog vele andere dingen diegeorganiseerd waren. Er werden sinterklaasliedjes gezongen en gedanst,maar de belangrijkste vraag was of  sinterklaas voor iedereen een cadeautje had.

De 8 jarige Dylano  heeft zijn hoop gevestigd op een  groot cadeau. Hij vertelde met een grote grijns "ik hoop dat ik een fiets krijg" . Dit is natuurlijk  wat te veel gevraagd, maar de Stichting heeft zijn best gedaan om voor ieder kind een cadeautje te hebben. Het is wel zo leuk als zij ook op 6 december op school met een cadeautje kunnen aankomen.

De kinderen die niet bij het sinterklaasfesst aanwezig konden zijn, maar wel aangesloten bij de Stichting konden op donderdag 29 november langs komen om hun cadeautje van Sinterklaas op te halen. Voor pakjesavond heeft iedereen wat lekkers gekregen.

Wij willen deze weg de sponsoren bedanken Hoogvliet Woudenberg, Nationaal Fonds Kinderhulp en de vrijwiligers van Stichting Burgerinitiatef Woudenberg.

Nog voor de kerstdagen gaan wij als Stichting nog een flyeractie doen in Woudenberg en Scherpenzeel om Donateurs te werven.

Wilt u donatuer worden neem dan gerust contact met ons op Jacco van den Essenburg 06-47016035 of info@stbiw.nl