• Een aanval van de Woudenbergse dames

    John Haket

Strijdlustig Vallei Accountants/Dames 1 wint met 3-1 van Scherpenzeel

08-10-2017, 18:30 | Lezersnieuws | Folkert van der Molen

Zaterdag 7 oktober stond het team Vallei Accountants/Dames 1 uit Woudenberg tegenover de Dames 2 van Set Up '69 Scherpenzeel. Deze keer misten de dames de kracht van routinier Marcella de Kruif, maar waren zij desondanks erop gebrand om de derby te winnen.

De eerste set begon met Tessa Piersma - van den Pol als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina den Ouden en Martine Leijenhorst als passer-lopers, Kim de Witte als libero en Sophie Broekema op de diagonaal positie. Vanaf deze set was direct duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Het was een gelijk oplopende set waarbij de Woudenbergse dames enerzijds servicedruk konden leggen maar soms ook weerhielden om punten te maken. Bij het spannende slot werd door Vallei Accountants/Dames 1 gewonnen met 27-25.

De opstelling bleef staan in de tweede set. Woudenberg begon beter in haar spel te komen en had duidelijk de overhand. De verdediging werd sterker en zodoende konden de punten makkelijker worden binnengehaald. Set Up gaf het gevecht niet op en kwam nog terug maar het mocht niet baten. De set ging naar Woudenberg met 25-20.

Helaas was deze wedstrijd de 'derde set dip' aanwezig. De dames van Vallei Accountants werden slordiger, fouten in de service zorgden voor een mindere servicedruk. Wissels op de spelverdelingspositie en op de middenpositie mochten geen verschil maken in het spel. Scherpenzeel pakte de set met 18-25.

De vierde set was de set waarin het moest gebeuren. Set Up had hoop op een vijfsetter en Woudenberg wist dat zij het nu moesten afmaken. Coach Harry Kenter legde de nadruk op het samenspel als team, de snelheid in het spel en het scoren op de buitenpositie. Het publiek werd getrakteerd op een extreem spannende set. Vallei Accountants/Dames 1 kon het geluk dan ook niet op toen de set na een achterstand van 22-24 toch gewonnen werd met 26-24!

"Het was een wedstrijd waarin de dames weer progressie hebben laten zien." Zei Coach Harry Kenter. "Ondanks dat er ups en downs in de wedstrijd waren, werd er hard gewerkt. Dankzij het harde werken konden we als team spelen. Daarnaast hadden we ondanks de fouten voldoende servicedruk en werd er op buiten goed gescoord. De wil om te winnen is aanwezig, er moet alleen nog hard voor worden gewerkt. "

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 14 oktober om 14:30 in Arnhem tegen Volvera D1.