• BHV-er Mickey lost het op

    J.H. Donnerschool

Teamleden J.H. Donnerschool ontsnappen samen uit escaperoom

17-05-2019, 12:08 | Lezersnieuws | Gert

De Glind – Hilversum - Scherpenzeel. De J.H. Donnerschool, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs met locaties in De Glind en in Hilversum, biedt onderscheidend en kwalitatief goed onderwijs. De school heeft continue aandacht voor kwaliteitszorg én veiligheid. Veiligheid in beleid én in de praktijk. Alle BHV-ers (Bedrijf Hulp Verlening) van de school gingen daarvoor naar de escape rooms van EHABO in Scherpenzeel met de opdracht een onveilige situatie op te lossen.

 

Wat doe je bijvoorbeeld als het ontruimingsalarm af gaat met als gevolg veel onrust bij leerlingen en medewerkers? De leerlingen zouden zomaar begonnen kunnen zijn aan een belangrijke toets of examen. Het is aan het getrainde BHV-team om in dat soort situaties adequaat te handelen. Dan moet de theorie zo snel als mogelijk in de praktijk toegepast worden. Gelukkig doen deze situaties zich niet vaak voor, maar het is de stijl van de J.H. Donnerschool om een proactief veiligheidsbeleid te voeren.

 

In de escaperooms werken de BHV-ers samen aan ingenieuze veiligheidspuzzels en hiermee ontsnappen zij uit de kamer. Echter als uiteindelijk de deur open gaat, wacht er buiten een complexe situatie. De BHV-ers moeten dan een brand blussen en de slachtoffers behandelen. Pieter-Bas Schmidt en Gert van de Braak zijn de trainers van EHABO-preventie in Scherpenzeel. Gert: ‘We zijn elke keer bezig om onze trainingen aantrekkelijk te maken en tegelijkertijd te laten voldoen aan de NIBHV normen’. Met de uitbreiding van het EHABO pand aan de Holleweg in Scherpenzeel hebben we twee escape rooms in kunnen richten. Pieter-Bas straalt wanneer hij zijn ervaringen deelt: ‘Mooi om te zien hoe deze formule werkt. Cursisten worden gedwongen om puzzelend samen te werken en tegelijkertijd komt de relevante theorie spelenderwijs aan bod.’

Aan het eind van de training is het BHV team van de J.H. Donnerschool unaniem enthousiast. De BHV-ers zijn in ieder geval geslaagd en voldoende toegerust om bij  eventuele calamiteiten professioneel te handelen.