• Selectie Dames 1

    Set Up

Toch promotie voor dames Set Up

09-06-2018, 16:08 | Lezersnieuws | jan

De dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 hadden het afgelopen seizoen het kampioenschap voor het grijpen. Helaas kwamen ze net één puntje tekort en op basis van een beter setgemiddelde werd Pegasus kampioen en zij promoveerden direct naar de derde divisie.

Afgelopen donderdag kwam echter het verlossende bericht van de Nevobo, dat een ander team zich teruggetrokken heeft uit de derde divisie en de vrijgekomen plek voor Set Up is. De dames waren op dat moment juist bij de volleybalwedstrijd van het Nederlands damesteam tegen Servië, toen ze het goede nieuws hoorden. Het nieuws werd met gejuich ontvangen en de avond kon niet meer stuk.

De trainer-coach, Michiel Bakker, had in overleg met de technische commissie een plan opgesteld waarvan het doel was om binnen 2 jaar naar de derde divisie door te stoten. Dat dit na één jaar al lukt is natuurlijk een geweldige prestatie van zowel de trainer als ook van het team. Volgend jaar komen de dames dus na een afwezigheid van 7 jaar weer terug in de derde divisie en ze zijn van plan daar voorlopig te blijven.

Daarnaast investeert Set Up ook in de andere damesteams. Met name wordt aandacht besteed aan het tweede team, dat zo snel mogelijk moet promoveren  naar de eerste klasse. Ook talentvolle jeugdspeelsters kunnen al meetrainen met de hogere damesteams om aan het niveau te wennen en daardoor beter te kunnen doorstromen. Op die manier bouwt Set Up aan een stabiele opbouw van de vereniging.

De thuiswedstrijden zullen ook volgend jaar meestal op de inmiddels bekende tijd van 17.30 in De Breehoek gespeeld worden.