T.V.S. 1 verliest van titelkandidaat

19-10-2018, 14:47 | Lezersnieuws | Kees

T.V.S. 1 verliest van titelkandidaat Maarssen. 

De vijfde wedstrijd werd in en tegen Maarssen gespeeld en leverde de tweede nederlaag van dit seizoen op. De gastheren zijn de titelkandidaat in deze klasse en traden aan met hun sterkste formatie en hiertegen waren de T.V.S.-ers niet opgewassen en werd een 7-3 nederlaag geleden.   

In de openingspartij won Jan van de Beek, ondanks een verloren tweede game, 9/11, toch vrij gemakkelijk in vier games van Lars Kerkhof. Vervolgens slaagden Rein Schellingerhout en Edwin Vetkamp er niet in om zelfs maar een game te winnen van resp. Stephan Bont en Jolanda Cremer en ook het dubbelspel ging door van de Beek en Schellingerhout in drie games verloren. De pauze ging dus in met een 3-1 achterstand.

Na de pauze werd deze achterstand groter doordat in de strijd tussen beide kopmannen van de Beek, na winst met 11/8 in de eerste game, toch het onderspit dolf tegen Bont met achtereenvolgens 4/11, 9/11 en 7/11. Vetkamp bracht het tweede punt voor T.V.S. op het scorebord door van Kerkhof te winnen waarbij hij na een 2-0 achterstand sterk terugvocht en met 11/2, 11/4 en 11/5 de zege pakte. Cremer bracht via een overwinning in vier games op Schellingerhout het verschil weer op drie, 5-2. Ook Vetkamp kon niet voor een verrassing zorgen tegen Bont en verloor in vier games. Van de Beek wist ondanks een 2-1 achterstand Cremer te verslaan door de twee laatste games overtuigend met 11/4 en 11/5 te winnen. Helaas kon Schellingerhout in de slotpartij niet, net als zijn teamgenoten, winnen van Kerkhof waardoor de eindstand 7-3 werd in het voordeel van de gastheren.

In de zesde speelronde komen beide teams elkaar opnieuw tegen want op Maandag 29 Oktober staat de thuiswedstrijd in “de Breehoek” op het programma.