TVS verlies de topper tegen TIelse TC

14-03-2018, 13:57 | Lezersnieuws |

T.V.S. verliest de topper tegen Tielse TC.          

In de zesde competitie ronde moest T.V.S. het in Tiel opnemen tegen koploper Tielse TC. De thuiswedstrijd was met 6-4 gewonnen maar nu waren de gastheren in eigen huis met 7-3 te sterk waardoor ze nu de grootste favoriet voor de titel in de 2e klasse F zijn. Jan van de Beek was goed voor twee overwinningen maar Rein Schellingerhout en Edwin Vetkamp kwamen niet tot winst, helaas verloren beiden tegen Andras Czeto de beslissende vijfde game met resp. 10/12 (Rein) en 8/11 (Edwin). Het derde punt werd behaald in het dubbelspel waarin van de Beek en Schellingerhout tot nu toe nog ongeslagen zijn dit seizoen. In de zevende ronde werd er drie dagen later een thuiswedstrijd gespeeld tegen hekkensluiter Hilversum en deze werd met ruim verschil, 8-2 gewonnen.  

In de openingspartij verloor Jan van de Beek verrassend in vier games van Ton Westra Hoeksema nadat hij de eerste game nog overtuigend met 11/3 had gewonnen. Rein Schellingerhout en Dennis Wijsbeek zetten de thuisclub weer op voorsprong door beiden vrij eenvoudig in drie games te winnen van resp. Oleksii Shabrov en Guido Kreike. Het in het dubbel nog ongeslagen duo van de Beek en Schellingerhout bleef, ondanks het verlies van de eerste game met 5/11 ongeslagen door achtereenvolgens met 11/6, 11/7 en nogmaals 11/7 te winnen. De pauze ging dus in met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze werd de score snel opgevoerd door een viertal overwinningen op rij die allen slechts drie games in beslag namen. Van de Beek en Wijsbeek wonnen ieder eenmaal en Schellingerhout won tweemaal en bleef daardoor als enige deze wedstrijd ongeslagen. In de voorlaatste partij wisten de gasten nog een punt te scoren. Wijsbeek wist in zijn partij tegen Westra Hoeksema nog wel een 2-1 achterstand weg te werken maar in de beslissende vijfde game trok Westra Hoeksema met 11/5 de winst naar zich toe. In de slotpartij bepaalde van de Beek met een overwinning zonder game verlies op Shabrov de eindstand op 8-2.

In de achtste speelronde staat er weer een uitwedstrijd op het programma, op Maandag 19 Maart is in Nieuwegein V.T.V. de tegenstander, de eerste wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.