• De vlag uit voor een feestelijke oplevering

    Vallei Wonen
  • Berend Tekkelenburg tekent het huurcontract

    Vallei Wonen
  • 12 starters huurwoningen in de Poultry Hof

    Vallei Wonen

Twaalf starters krijgen sleutel woning Poultry Hof

29-10-2016, 16:20 | Lezersnieuws | Astrid Dijkstra, communicatieadviseur Vallei Wonen

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober zijn de 12 starters huurwoningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Een feestelijke moment en reden voor Vallei Wonen om de vlag uit te steken. De woningen zijn gerealiseerd in het plan Poultry Hof, op de hoek Stationsweg West/Laan 1940-1945 in Woudenberg.

Eerste huurwoning

Per woning werden de nieuwe bewoners (en eventueel familie) ontvangen door René Kortenhoff, coördinator Vastgoed bij Vallei Wonen. Hij verzorgde de technische oplevering van de woningen, gaf uitleg en beantwoordde vragen. Vervolgens kon de kersverse huurder het contract tekenen met woonconsulente Corina van den Dolder. In de hiervoor bestemde woning was het behaaglijk warm en stond de koffie klaar. Alle 12 woningen zijn starterswoningen, dat betekent dat ze verhuurd zijn aan starters op de huurwoningmarkt, die tussen de 18 en 30 jaar zijn.

Toch wel spannend

De derde woning werd opgeleverd aan Berend Tekkelenburg. Berend had zijn belangstellende ouders meegenomen naar de oplevering. Toch wel een spannend moment om je eerste huurcontract te tekenen. Er moet ook veel geregeld worden als je op jezelf gaat wonen. Leuke zaken zoals het inrichten van je woning maar ook alle papieren moeten in orde zijn, je moet een inboedelverzekering afsluiten en natuurlijk het verhuizen zelf. Het voordeel van allemaal tegelijkertijd een nieuwbouwwoning betrekken is dat je snel contact maakt met de buren, klusproblemen en leuke momenten kunt delen en elkaar een handje kunt helpen als dat nodig is.

Project

De Poultry Hof is ontwikkeld door Koraal Vastgoed en bestaat uit verschillende typen woningen in diverse prijsklassen. Het project omvat in totaal 21 woningen, waaronder 12 sociale huurwoningen voor starters, 2 senioren woningen koop, 4 koopwoningen in rij, 1 twee-onder-een-kap koopwoningen en 1 vrijstaande koopwoning.